UPDATE Avionul prăbușit în Malta nu a fost desfășurat de Frontex (oficial); cinci victime de naționalitate franceză (surse)

Un avion de mici dimensiuni la bordul căruia s-a crezut inițial că se aflau oficiali ai agenției europene de control al frontierelor Frontex s-a prăbușit luni la scurt timp după decolarea din Malta, cel puțin cinci persoane pierzându-și viața, transmite Reuters, citând surse aeroportuare și martori ai accidentului.

Sursa foto: Graham Waterfield / Facebook

Potrivit surselor aeroportuare, cinci victime sunt cetățeni francezi, dar nu se știe dacă aceștia erau civili sau militari.

Responsabili aeroportuari au afirmat inițial că avionul transporta oficiali ai Frontex. Agenția a emis ulterior un comunicat în care preciza că nu a desfășurat avionul respectiv, fără însă a indica dacă la bord se afla personal al Frontex.

"Avionul care s-a prăbușit în Malta nu a fost desfășurat de Frontex", a declarat purtătorul de cuvânt Krzysztof Borowski.

Potrivit cotidianului The Times of Malta, aparatul fusese închiriat din Luxemburg pentru a fi utilizat de oficiali ai Frontex.

Accidentul aviatic a avut loc în jurul orei locale 05.30 GMT, în timp ce aparatul se îndrepta spre Misrata, în Libia, au declarat surse aeroportuare pentru Reuters.

Imagini transmise la televiziune au arătat epava avionului în flăcări în apropierea pistei și un fum negru și gros ridicându-se spre cer.

Toate aterizările și decolările de pe aeroportul internațional din Malta au fost suspendate, potrivit The Times of Malta.

Avionul, un turbopropulsor Metroliner cu două motoare, poate transporta în jur de 10 persoane.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Așa arată soția premierului desemnat

3 PSD e Mafia! Guvernul vrea s-o trimită consul la Salonic pe deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în primă in…

4 Înregistrări Newsweek România: Candidata lui Voiculescu amenință plângând că va ieși din campanie / Colaboratori…

5 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!