UPDATE Avionul prăbușit în Malta nu a fost desfășurat de Frontex (oficial); cinci victime de naționalitate franceză (surse)

UPDATE Avionul prăbușit în Malta nu a fost desfășurat de Frontex (oficial); cinci victime de naționalitate franceză (surse)

Un avion de mici dimensiuni la bordul căruia s-a crezut inițial că se aflau oficiali ai agenției europene de control al frontierelor Frontex s-a prăbușit luni la scurt timp după decolarea din Malta, cel puțin cinci persoane pierzându-și viața, transmite Reuters, citând surse aeroportuare și martori ai accidentului.

Sursa foto: Graham Waterfield / Facebook

Potrivit surselor aeroportuare, cinci victime sunt cetățeni francezi, dar nu se știe dacă aceștia erau civili sau militari.

Responsabili aeroportuari au afirmat inițial că avionul transporta oficiali ai Frontex. Agenția a emis ulterior un comunicat în care preciza că nu a desfășurat avionul respectiv, fără însă a indica dacă la bord se afla personal al Frontex.

"Avionul care s-a prăbușit în Malta nu a fost desfășurat de Frontex", a declarat purtătorul de cuvânt Krzysztof Borowski.

Potrivit cotidianului The Times of Malta, aparatul fusese închiriat din Luxemburg pentru a fi utilizat de oficiali ai Frontex.

Accidentul aviatic a avut loc în jurul orei locale 05.30 GMT, în timp ce aparatul se îndrepta spre Misrata, în Libia, au declarat surse aeroportuare pentru Reuters.

Imagini transmise la televiziune au arătat epava avionului în flăcări în apropierea pistei și un fum negru și gros ridicându-se spre cer.

Toate aterizările și decolările de pe aeroportul internațional din Malta au fost suspendate, potrivit The Times of Malta.

Avionul, un turbopropulsor Metroliner cu două motoare, poate transporta în jur de 10 persoane.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

3 VIDEO Kadîrov și tragi apa...

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Cu invitați din Laos și Cuba, „măreața” Rusie s-a afișat cu un singur tanc la parada de la Moscova și cu bocanci pierduți de soldați...