UPDATE Barna: Coaliţia de guvernare merge mai departe; Vlad Voiculescu va continua la Ministerul Sănătăţii

UPDATE Barna: Coaliţia de guvernare merge mai departe; Vlad Voiculescu va continua la Ministerul Sănătăţii

Coaliţia de guvernare "merge mai departe", iar Vlad Voiculescu îşi va continua activitatea la Ministerul Sănătăţii, a declarat, luni, vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS.

"Coaliţia merge mai departe, coaliţia este asumată pe reformele pe care le-am propus în programul de guvernare. Continuăm în această structură, pentru că este foarte important ca acest Guvern să-şi îndeplinească programul de guvernare. A fost o discuţie, discuţia firească, de fapt, a coaliţiei de luni. Am discutat despre Radio şi TVR, despre schema HORECA, am discutat, evident, şi despre subiectul legat de situaţia de la Sănătate. Există o susţinere la nivelul actualului ministru Vlad Voiculescu, care se va reflecta, bineînţeles, şi în perioada următoare. Vlad continuă la Ministerul Sănătăţii, nu a fost niciun moment în discuţie în coaliţie ideea ca Vlad să fie demis sau să se retragă. Obiectivul general al coaliţiei şi al nostru, al fiecăruia dintre noi, este ca acele obiective pe care le avem în programul de guvernare să devină realitate", a declarat Barna, la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

El a adăugat că între liderii coaliţiei guvernamentale a avut loc un dialog "deschis", "asumat", "bărbătesc".

Potrivit lui Barna, nu este luată în calcul "niciun fel de revocare", iar discuţia s-a axat asupra unei comunicări cât mai bune, astfel încât să nu mai apară "sincope de mesaj".

Dan Barna a susţinut că fiecare partid îşi evaluează proprii miniştri şi are loc, de asemenea, o analiză, în mod constant, în cadrul şedinţelor de Guvern.

"Discuţia nu a fost despre demisii, discuţia a fost despre cum reuşim să avem o coordonare mai bună a comunicării între Guvern, între ministerele din subordinea Guvernului, astfel încât mesajele să fie mult mai clare şi astfel încât astfel de decizii, cum a fost cea de evacuare a Spitalului Foişor, să poată fi analizată din timp. (...) În momentul de faţă, nu există o analiză de revocare sau vreo perspectivă de revocare pe termen scurt", a spus vicepremierul.

Copreşedintele USR PLUS a mai susţinut că responsabilitatea pentru situaţia de la Spitalul Foişor revine celor care au organizat evacuarea pacienţilor. El a completat că decizia de evacuare a spitalului pentru a-l transforma într-unul care se ocupă de tratarea pacienţilor cu COVID-19 a fost "corectă tehnic, necesară", permiţând salvarea vieţii unor pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

"România în momentul de faţă este într-o situaţie de război cu această pandemie, sunt decizii care se iau în funcţie de evoluţia situaţiei. În momentul în care a crescut foarte mult în ziua respectivă şi în ziua anterioară numărul de persoane care aveau nevoie de suport de tip ATI, de oxigen, s-a luat această decizie necesară. Marea majoritate a specialiştilor confirmă că era o decizie tehnic corectă de adaptare a încă unui spital pentru ceea ce înseamnă asistenţă de tip COVID şi evacuarea acelui spital. Cum s-a întâmplat acest lucru nu a fost, evident, cea mai inspirată modalitate. Sunt multe lucruri acolo care nu au funcţionat aşa cum trebuie, de la faptul că ar fi trebuit să existe un cordon de siguranţă între pacienţii care erau evacuaţi cu salvări sau cu automobilele aparţinătorilor şi oamenii care se strânseseră şi presă. Nu a fost în regulă, din punctul meu de vedere, şi sper să nu mai văd astfel de imagini. Situaţia în care un om pe targă, o persoană operată să se trezească cu microfoane şi camere şi cu oameni alături de dânsul e o situaţie pe care o analizăm în zilele următoare", a explicat vicepremierul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...