UPDATE Belgia: Șoferul care a încercat să intre cu mașina în mulțime la Anvers este francez (parchet)

UPDATE Belgia: Șoferul care a încercat să intre cu mașina în mulțime la Anvers este francez (parchet)

Șoferul care a încercat să intre joi cu mașina, în mare viteză, pe o arteră pietonală extrem de circulată din orașul belgian Anvers este francez, iar mai multe arme, între care și o pușcă, au fost descoperite în vehiculul său, a anunțat parchetul federal belgian, potrivit AFP.

'Este vorba despre Mohamed R., născut pe 8 mai 1977, de naționalitate franceză și domiciliat în Franța', a precizat parchetul.

'Mai multe arme au fost descoperite în portbagajul mașinii — cuțite, o pușcă și un recipient care conținea o substanță necunoscută', a adăugat parchetul.

'O echipă de deminare a Ministerului Apărării se află la fața locului pentru a verifica vehiculul. Având în vedere primele elemente obținute și ținând cont de ce s-a întâmplat ieri la Londra, s-a decis încredințarea dosarului parchetului federal' însărcinat în Belgia cu cazurile de terorism, a precizat sursa citată.

'În jurul orei 11.00, un autovehicul a intrat cu mare viteză pe strada De Meir, provocând panică în rândul trecătorilor', a declarat anterior un purtător de cuvânt al poliției, citat de Reuters. Oficialul a precizat că șoferul a fost arestat la capătul unei curse de urmărire și că în mașina cu numere de înmatriculare franceze au fost găsite arme și 'substanțe ilegale'.

Primarul orașului, Bart De Wever, a declarat într-o conferință de presă că a fost vorba despre un atac terorist dejucat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...