UPDATE Belgia: Șoferul care a încercat să intre cu mașina în mulțime la Anvers este francez (parchet)

UPDATE Belgia: Șoferul care a încercat să intre cu mașina în mulțime la Anvers este francez (parchet)

Șoferul care a încercat să intre joi cu mașina, în mare viteză, pe o arteră pietonală extrem de circulată din orașul belgian Anvers este francez, iar mai multe arme, între care și o pușcă, au fost descoperite în vehiculul său, a anunțat parchetul federal belgian, potrivit AFP.

'Este vorba despre Mohamed R., născut pe 8 mai 1977, de naționalitate franceză și domiciliat în Franța', a precizat parchetul.

'Mai multe arme au fost descoperite în portbagajul mașinii — cuțite, o pușcă și un recipient care conținea o substanță necunoscută', a adăugat parchetul.

'O echipă de deminare a Ministerului Apărării se află la fața locului pentru a verifica vehiculul. Având în vedere primele elemente obținute și ținând cont de ce s-a întâmplat ieri la Londra, s-a decis încredințarea dosarului parchetului federal' însărcinat în Belgia cu cazurile de terorism, a precizat sursa citată.

'În jurul orei 11.00, un autovehicul a intrat cu mare viteză pe strada De Meir, provocând panică în rândul trecătorilor', a declarat anterior un purtător de cuvânt al poliției, citat de Reuters. Oficialul a precizat că șoferul a fost arestat la capătul unei curse de urmărire și că în mașina cu numere de înmatriculare franceze au fost găsite arme și 'substanțe ilegale'.

Primarul orașului, Bart De Wever, a declarat într-o conferință de presă că a fost vorba despre un atac terorist dejucat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre Vlad Voiculescu, un personaj cu un CV controversat

2 ZVON O halcă din PSD se va desprinde din partid după 6 decembrie! Se vorbește despre 25 de senatori și deputaț…

3 BREAKING Aproape un milion de euro ascunși în ligheane sau în pereți / „Noi fabrici de permise” descoperite de p…

4 Români, aveți încredere în președintele vostru, nu vă va dezamăgi!

5 „Pe ăsta l-am arestat eu!” / Berbeceanu, uluit după ce un fost şef al prostituatelor a ajuns consilier local PSD…