UPDATE Brăila: Percheziții la 13 centre de îngrijire a bătrânilor; zece persoane audiate, bănuite de deturnare de fonduri

Polițiștii brăileni au efectuat miercuri 13 percheziții la centre de îngrijire a persoanelor vârstnice, urmând să pună în aplicare zece mandate de aducere, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de IPJ Brăila.

Perchezițiile sunt efectuate de polițiști de investigare a criminalității economice, de la investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase, împreună cu specialiști din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă și cei ai Direcției de Sănătate Publică, sub coordonarea procurorului de caz, în vederea probării activității infracționale a unor persoane bănuite de deturnare de fonduri.

'Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada 2013-2016, asociația unor centre de îngrijire persoane vârstnice ar fi solicitat și beneficiat de subvenții de la bugetul de stat, care trebuiau să fie utilizate în exclusivitate pentru serviciile de asistență socială. Aceasta ar fi obținut fondurile respective folosindu-se de documente fictive, dar și de sprijinul unui angajat al unei instituții publice din domeniu', se arată în comunicatul citat.

Pe lângă cele două mandate de aducere puse în aplicare inițial, pe parcursul cercetărilor, au mai fost emise și puse în executare alte opt mandate, precizează sursa citată.

De asemenea, polițiștii au ridicat mai multe documente și înscrisuri, în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările sunt efectuate sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

AGERPRES/ (AS — autor: Ecaterina Ignat, editor: Diana Dumitru)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sondaje PSD cu erori mari și facturi uriașe

2 Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis la dezbaterea de ma…

3 Cum susținea Viorica Dăncilă în PE adoptarea Ordonanței 13 care-l salva pe Dragnea

4 Ce e asta? Astăzi este ziua Olguței, cumva?

5 Rareș Bogdan / Dezbaterea lui Iohannis va fi pe model american. Ne așteptăm ca audiența să fie de peste 7 milio…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake