UPDATE Bruxelles: Poliția a dispersat manifestanți naționaliști adunați la locul de comemorare a atentatelor; zece arestări

UPDATE Bruxelles: Poliția a dispersat manifestanți naționaliști adunați la locul de comemorare a atentatelor; zece arestări

Zece persoane au fost reținute duminică în timpul unei manifestații a naționaliștilor care a degenerat în Piața Bursei din Bruxelles, transformată în loc de comemorare a atentatelor teroriste de marți, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției.

Manifestanții au aruncat, printre altele, cu proiectile incendiare înspre forțele de ordine și au distrus bunuri publice, a precizat poliția pentru agenția de presă Belga.

Forțele de ordine belgiene au fost nevoite să folosească tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe cei aproximativ 200 de manifestanți naționaliști care au pătruns în Piața Bursei, potrivit AFP.

"Suntem huligani" sau "Suntem la noi acasă" au strigat manifestanții îmbrăcați în negru, adunați în Piața Bursei, acolo unde 'marșul împotriva fricii' prevăzut duminică a fost anulat la cererea autorităților, care au invocat nivelul de alertă antiteroristă încă ridicat.

Potrivit agenției belgiene de presă Belga, numărul suporterilor de fotbal veniți duminică în Piața Bursei ar fi fost de 450. Ei ar fi provenit din localitatea Vilvoorde, de la nord de Bruxelles. Unii dintre ei purtau cagule și păreau sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit postului de televiziune RTBF, citat de DPA, martori de la fața locului au spus că unele dintre persoanele prezente în piață ar fi activiști de extremă-dreapta.

AGERPRES/(AS — editor: Ionuț Mareș, editori online: Simona Aruștei, Alexandra Cruceru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...