UPDATE Cameră: Comisia juridică se reunește marți pentru raportul asupra cererii DNA în cazul Ghiță

UPDATE Cameră: Comisia juridică se reunește marți pentru raportul asupra cererii DNA în cazul Ghiță

Comisia juridică a Camerei Deputaților se reunește ca marți, la ora 11,30, pentru a face raport asupra cererii DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Sebastian Ghiță, a anunțat, joi, vicepreședintele comisiei, Ciprian Nica. El a adăugat că Sebastian Ghiță a fost anunțat că poate veni la comisie să-și vadă dosarul.

Comisia juridică are termen până marți să întocmească raport pentru cererea DNA în cazul Ghiță, iar votul final asupra acestei solicitări ar putea fi dat miercuri în plen.

"Conform procedurilor și Statutului parlamentarului, în trei zile — termen pentru Comisia juridică să întocmească raportul. Asta înseamnă că până marți. Președintele Camerei Deputaților deja a spus că în Biroul permanent de miercuri dimineață să punem pe ordinea de zi la votul final de miercuri și votul în plen", a declarat secretarul Camerei Deputaților Marcel Ciolacu la finalul ședinței Biroului permanent.

Potrivit acestuia, dosarul trimis Camerei Deputaților are cinci volume, însumând aproximativ 1.300 de file. Ghiță este acuzat de folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, dare de mită, șantaj, cumpărare de influență și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

3 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

4 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene