UPDATE Cancelarul austriac Werner Faymann a demisionat

UPDATE Cancelarul austriac Werner Faymann a demisionat

Werner Faymann a anunțat luni că demisionează din funcția de cancelar al Austriei și din cea de lider al Partidului Social-Democrat (SPOe), decizia sa fiind motivată de lipsa de sprijin în interiorul formațiunii sale politice, relatează agențiile internaționale de presă.

''El a demisionat din toate funcțiile'', a declarat Anja Richter, purtătoare de cuvânt a Cancelariei austriece.

Anunțul lui Faymann survine la două săptămâni după ce candidatul extremei drepte Norbert Hofer a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din Austria, iar candidatul social-democrat a fost eliminat din cursa electorală.

''A avea majoritate (în partid) nu este suficient. Acest guvern are nevoie de un nou început solid'', a spus Faymann, într-o conferință de presă la Viena.

Ajuns la un nivel scăzut de popularitate, guvernul cancelarului Werner Faymann a adoptat în ultimele luni măsuri dure în ceea ce privește imigranții acceptați de Austria.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...