UPDATE Cătălin Cherecheș a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Cluj

UPDATE Cătălin Cherecheș a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Cluj

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, printr-o sentință dată miercuri seară de Tribunalul Cluj.

El a fost prezentat Tribunalului Cluj în jurul orei 16 și audierile au durat peste șase ore .

Unul dintre avocații lui Cătălin Cherecheș, Tiberiu Ban, a declarat că din probele administrate nu ar reieși faptul că a fost vorba de flagrant.

'La Tribunalul Cluj s-a judecat solicitarea DNA privind luarea măsurii arestării preventive față de primarul Cherecheș și s-a motivat pe existența unui pericol pentru ordinea publică. Noi am încercat să dovedim că o asemenea măsură extremă privativă de libertate nu este necesară și am cerut control judiciar. Noi susținem că, în raport de probele existente, nu s-a reușit să se dovedească flagrantul, colegul meu susținând că este o provocare, ținând cont de faptul că banii au fost înseriați cu o zi înainte', a menționat Tiberiu Ban.

Avocatul a mai spus că va contesta decizia instanței.

La ieșirea din sala de judecată, Cătălin Cherecheș a spus că 'suntem în campanie electorală în România', dar că 'avem încredere în instanță și în perioada aceasta'. El a adăugat: 'Altul, mult mai important ca noi, a fost răstignit pe Cruce'.

Cătălin Cherecheș a fost reținut marți seară sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în 2014, Cătălin Cherecheș, în calitate de primar, i-a propus unei persoane, denunțător în cauză, să ocupe o funcție de conducere în cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.

'În continuare, inculpatul Cherecheș i-a promis acesteia sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât și pentru continuarea în bune condiții a activității clubului, cu condiția ca o parte din banii primiți de club să-i fie remiși edilului. Astfel, în baza înțelegerii dintre cei doi, în perioada martie-august 2015, Cherecheș a pretins și a primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar', susțin procurorii.

DNA precizează că, în perioada imediat următoare, Cătălin Cherecheș, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială.

'În 14 aprilie 2016, pentru o altă tranșă de bani, în același cuantum, edilul i-a solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului. În legătură cu remiterea sumei de bani pretinse, la 22 aprilie 2016, Cherecheș i-a transmis denunțătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 și 30.000 lei, lucru cu care acesta din urmă s-a conformat. În același context, la 26 aprilie 2016, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș fiind găsită suma de 30.000 lei', au mai reținut anchetatorii.

AGERPRES/(AS — autor: Marius Septimiu Avram, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...