UPDATE Cioloș, după vizita la Spitalul de Pediatrie din Pitești: Problemele mari au trecut, ancheta continuă

UPDATE Cioloș, după vizita la Spitalul de Pediatrie din Pitești: Problemele mari au trecut, ancheta continuă

Premierul Dacian Cioloș a declarat, vineri, la Spitalul de Pediatrie din Pitești, că "problemele mari au trecut" în cazul bebelușilor bolnavi, însă ancheta trebuie să continue, pentru a se identifica sursa epidemiei.

"Problemele mari au trecut. Mai sunt câțiva copii care sunt internați, la București, la Marie Curie, dar înțeleg totuși că problemele mari au trecut. Trebuie să vorbim de două lucruri pe care va trebui să le clarificăm : sursa, cauza acestei epidemii (...) Înțeleg că se lucrează, nu s-a identificat cauza. E o situație foarte curioasă pentru că sunt copii, pacienți provenind din zone diferite, dar cu aceeași problemă. Ancheta continuă", a spus Cioloș.

Al doilea lucru despre care șeful Guvernului a spus că trebuie lămurit este circuitul informației între instituții.

"Problema care m-a preocupat este circuitul informației, modul în care s-au petrecut lucrurile după ce copiii au ajuns la spital, și aici ajung la concluzia că sunt câteva deficiențe care vor trebui clarificate și reparate. Înțeleg că este o procedură de circulație a informației între diferitele spitale (...) însă pe mine m-a surprins faptul că Direcția Sanitară Județeană a aflat din presă de această informație, și nu, așa cum ar fi trebuit, dintr-o bună circulație a informației între spitalul de aici și spitalul de la București. Aici i-am spus domnului ministru (al Sănătății — n.r.) că mă aștept să ia măsurile pentru ca regulile, procedurile, care există chiar să fie respectate și să nu ne limităm doar la o amendă care e acordată doar atunci când nu se respectă aceste proceduri. Aștept analiza domnului ministru, pe mine, dincolo de faptul de a cădea, sau nu, capete, mă interesează să rezolvăm o problemă și să nu persistăm în aceeași greșeală", a precizat premierul.

Totodată, Cioloș a constatat că spitalul de Pediatrie din Pitești nu are epidemiolog și a apreciat că asemenea spitale ar trebui să aibă printre priorități angajarea unui medic cu această specialitate.

"Un lucru care nu știu cât ar fi avut impact pozitiv, sau nu, aici, faptul că spitalul nu are epidemiolog și totuși pentru un spital de pediatrie mi se pare important să fie printre priorități. Problema nu poate fi rezolvată pe termen scurt, dar trebuie să găsim o modalitate și de stimulare salarială și apoi să vedem cum putem prioritiza anumite spitale, pentru că mai ales spitalele pentru copii mi se pare esențial să aibă epidemiolog", a mai spus prim-ministrul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?