UPDATE Cluj: Un militar din cei 12 răniți în timpul parașutării a rămas internat în spital

UPDATE Cluj: Un militar din cei 12 răniți în timpul parașutării a rămas internat în spital

Doar un militar din cei 12 care au suferit traumatisme în timpul operațiunilor de parașutare pe câmpul de lângă Baza 71 Aeriană de lângă Câmpia Turzii a mai rămas internat în spital, ceilalți 11 fiind externați duminică.

Potrivit comandantului Spitalului Militar Cluj-Napoca, Doina Baltaru, militarul care a rămas internat este diagnosticat cu contuzie la coloană, dar nu are fracturi. Militarul va mai rămâne internat în spital încă 24 până 48 de ore. Ceilalți militari, care acum sunt externați, fuseseră internați după exercițiu cu traumatisme ușoare, majoritatea fiind entorse.

La rândul său, reprezentantului armatei americane, Brent M. Williams, din cadrul Operațiunii Atlantic Resolve, care este ofițerul care se ocupă de comunicare, a precizat că acest tip de operațiuni aeriene reprezintă un tip de antrenament foarte riguros, dar comportă un anumit nivel de risc.

"Liderii noștri fac eforturi să reducă acest risc și să identifice măsurile de siguranță și să prevină aceste riscuri sau accidentele care se pot întâmpla, dar acesta este riscul. Am efectuat și eu asemenea antrenamente, am sărit cu parașuta din avion, nu este deloc o aterizare ușoară", a declarat Brent William, duminică, corespondentului AGERPRES.

Cluj: 12 militari americani au suferit răni minore în timpul parașutării, în cadrul exercițiului Swift Response 17-1

Un număr de 12 militari americani s-au rănit în timpul unui exercițiu de parașutare, în cadrul Swift Response 17-1, ce a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.

Potrivit reprezentantului armatei americane, Brent M. Williams, din cadrul Operațiunii Atlantic Resolve, ofițer care se ocupă de comunicare, cei 12 militari care au suferit răni în urma parașutării au fost internați la Spitalul Militar. În urma tratării medicale, zece vor fi externați în decurs de 24-48 de ore, iar alți doi urmează să rămână internați pentru tratament și observații.

Brent Williams a precizat că starea tuturor celor 12 militari este stabilă, iar rănile au fost minore.

''Acest tip de operațiuni aeriene reprezintă un tip de antrenament foarte riguros, dar comportă un anumit nivel de risc. Liderii noștri fac eforturi să reducă acest risc și să identifice măsurile de siguranță și să prevină aceste riscuri sau accidentele care se pot întâmpla, dar acesta este riscul. Am efectuat și eu asemenea antrenamente, am sărit cu parașuta din avion, nu este deloc o aterizare ușoară'', a declarat Brent William, telefonic, corespondentului AGERPRES.

El a subliniat că deși reprezentanții forțelor armate americane iau ''foarte în serios'' orice incident, oricât de minor, faptul că 12 militari din cei 500, câți au participat la operațiunea aeriană, au suferit răni minore, este considerat ''un procent satisfăcător de mic''.

Exercițiul a început vineri la ora 23,00 și a presupus parașutarea a 500 de militari pe baza de la Luna, din apropiere de Câmpia Turzii. Baza aeriană a fost locul desfășurării și a altor două exerciții care au avut loc vineri și sâmbătă. În cadrul primului exercițiu, 9 avioane Hercules C130 au parașutat tehnică militară grea lângă bază, iar în cursul dimineții de sâmbătă, de la ora 04,00, a avut loc un alt exercițiu, de asalt, bazat pe un scenariu care presupunea înconjurarea și ocuparea bazei aeriene.

Toate acestea au avut loc în cadrul exercițiului Swift Response 17-1 ,exercițiu de sprijin pentru exercițiul multinațional Saber Guardian 2017, la care auparticipat forțe și mijloace din regimentele americane 143 Infanterie Texas și 2 Cavalerie, respectiv 800 de militari și tehnica aferentă, din Forțele Aeriene Române, aeronave MiG-21 LanceR, IAR-330 Socat, personal și tehnică aferentă, iar din Forțele Terestre Române au participat aproximativ 150 de militari cu transportoare amfibii blindate și sisteme de apărare antiaerienă Gepard.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 VIDEO Filmare intimă cu premierul Finlandei, Sanna Marin, apărută pe internet