UPDATE CNAS: Sistemul cardului de sănătate va redeveni funcțional luni

UPDATE CNAS: Sistemul cardului de sănătate va redeveni funcțional luni

UPDATE ORA 19.03 Sistemul cardului de sănătate va redeveni funcțional online în cursul zilei de luni, după ce duminică s-a constatat o defecțiune, au precizat reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) într-un comunicat remis presei.

"În data de 14 februarie s-a constatat o defecțiune în funcționarea cardului de sănătate. Mai exact, sistemul CEAS nu poate confirma semnarea serviciilor prin utilizarea cardului. La introducerea cardului în cititor este solicitat pin-ul, dar în momentul transmiterii serviciului în PIAS (Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate) nu este întregistrată semnătura cardului, rămân înregistrate doar serviciul, amprenta de timp și numărul cardului utilizat. Această problemă va fi remediată în cursul zilei de 15 februarie. CNAS va anunța când sistemul cardului va fi funcțional", se precizează în comunicat.

ORA 17.31 CNAS: Sistemul cardului de sănătate funcționează numai offline

Confirmarea utilizării serviciilor medicale, prescrierii rețetelor și eliberării medicamentelor prin cardul de sănătate vor putea fi efectuate numai în modul offline începând de duminică până la remedierea unei probleme apărute la sistem.

"În perioada 14.02.2016 și până la data publicării remedierii problemei, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii rețetelor / eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline", se precizează pe site-ul CNAS.

Potrivit sursei citate, serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) în maxim 72 ore de la prestarea acestora.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”