UPDATE Coliziune în Marea Neagră între o navă-spion rusă și un cargo, lângă coastele turcești

UPDATE Coliziune în Marea Neagră între o navă-spion rusă și un cargo, lângă coastele turcești

O navă-spion a Rusiei a intrat joi în coliziune cu un alt vas în apropierea coastelor turce ale Mării Negre. Toți cei 78 de membri ai echipajului navei ruse au fost evacuați, dar nava s-a scufundat, informează DPA, Reuters și AFP.

Ministerul rus al Apărării a anunțat, citat de TASS, că nava rusă, Liman, a suferit o fisură sub nivelul apei în urma coliziunii, care a survenit în condiții de ceață și lipsă de vizibilitate, la circa 40 km nord-vest de Strâmtoarea Bosfor.

"Nu există victime în rândul echipajului", a precizat ministerul rus, citat de agenția Interfax.

Un responsabil al pazei de coastă turce a menționat pentru AFP că nava rusă s-a scufundat în urma ciocnirii, dar întregul echipaj a fost salvat.

Un comunicat armatei ruse notează că incidentul s-a produs la ora 11.53 (08.53 GMT), identificând celălalt vas ca Ashot-7 și menționând că la fața locului au fost trimise mai multe nave rusești și un avion.

Liman, intrată în serviciul forțelor ruse în 1970, ar fi monitorizat exerciții desfășurate de NATO în Marea Neagră, după cum au indicat în februarie surse militare.

Potrivit postului de televiziune turc NTV, nava rusă s-a ciocnit cu un vas care transporta șeptel. Un oficial turc citat de Reuters nu a dat detalii privind tipul celeilalte nave, care circula sub pavilion togolez, sau starea în care se află echipajul acesteia. Un responsabil al firmei de shipping GAC a afirmat că ciocnirea dintre Liman și celălalt vas, identificat ca "Youzarsif H", a avut loc în condiții de ceață și vizibilitate redusă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani