UPDATE Comisia juridică a Camerei: Aviz favorabil cererilor de reținere și arestare preventivă în cazul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun

UPDATE Comisia juridică a Camerei: Aviz favorabil cererilor de reținere și arestare preventivă în cazul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun

UPDATE ORA 12.09 Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat luni aviz favorabil cererilor DNA de reținere și arestare preventivă în cazul deputatului Nicolae Păun, a anunțat vicepreședintele acestui for, Ciprian Nica. "Rezultatul votului cu privire la reținerea lui Nicolae Păun — 13 au votat 'pentru' reținere, doi 'împotrivă' și trei abțineri. Cu privire la arestare, 13 au votat 'pentru', doi 'împotrivă' și trei abțineri'", a anunțat vicepreședintele Comisiei juridice, Ciprian Nica.

El a adăugat că Nicolae Păun nu a fost prezent la ședința comisiei, deși a fost invitat.

"Domnul deputat a fost anunțat, atât telefonic cât și prin adresă scrisă, la grupul din care face parte. A fost prezent joi și vineri la Comisia juridică, însoțit de avocat, să-și studieze dosarul, de asemenea a luat sub semnătură la cunoștință faptul că a fost convocat în Comisia juridică în vederea dezbaterii și pronunțării asupra cererii ministrului Justiției, astăzi, la orele 10,30. Dânsul nu a fost prezent, una din fetele din staff-ul tehnic a primit un SMS foarte scurt de la consiliera lui că nu vine, dar, prin votul întregii comisii, s-a decis să stabilim și să dăm votul și să înaintăm un raport Biroului permanent pe acest caz", a explicat Nica.

Vicepreședintele Comisiei juridice a precizat că vor fi înaintate Biroului permanent două rapoarte — unul în privința deputatului Mădălin Voicu și unul referitor la Nicolae Păun, iar plenul va fi cel care va decide în final cu privire la cererile DNA.

Ședința plenului în care vor fi discutate rapoartele va avea loc cel mai probabil miercuri, dacă Biroul permanent nu decide să fie luni după-amiază, a spus el.

UPDATE ORA 11.37 Deputații juriști au dat aviz favorabil cererilor de reținere și arestare preventivă pentru Mădălin Voicu

Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat aviz favorabil, luni, cererilor DNA de reținere și arestare preventivă a deputatului Mădălin Voicu, a anunțat vicepreședintele comisiei, Ciprian Nica.

La cererea de reținere, 10 deputați au votat "pentru", iar 9 "împotrivă", în timp ce la cererea de arestare preventivă 10 deputați au votat "pentru", iar 8 "împotrivă".

Comisia juridică a decis să se facă două rapoarte, unul pe reținere și unul pe arestare preventivă.

ORA 10.57 Cameră: Ședință a Comisiei juridice în care se discută cererile DNA în cazul lui Voicu și Păun

Comisia juridică a Camerei Deputaților s-a reunit luni în ședință pentru a analiza cererile cu privire la reținerea și arestarea preventivă a parlamentarilor Mădălin Voicu și Nicolae Păun și pentru a face rapoarte pe aceste solicitări ale DNA.

Deputații juriști vor analiza mai întâi cererea referitoare la Mădălin Voicu, iar apoi pe cea pe numele lui Nicolae Păun.

La începutul ședinței se aflau în sală 18 membri ai comisiei. Mădălin Voicu este și el prezent.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”