UPDATE Conservatorii obțin cele mai multe locuri în alegerile din Spania, extrema-stângă este a doua forță (exit-poll)

UPDATE Conservatorii obțin cele mai multe locuri în alegerile din Spania, extrema-stângă este a doua forță (exit-poll)

Partidul Popular (PP) conservator al prim-ministrului în exercițiu Mariano Rajoy a câștigat cele mai multe locuri în alegerile parlamentare din Spania duminică, arată un exit-poll, deși rezultatul este umbrit în mare măsură de progresul înregistrat de extrema-stângă, notează Reuters.

Potrivit acestui exit-poll, difuzat de televiziunea de stat TVE, PP câștigă între 117 și 121 de locuri în parlamentul de 350, față de 123 de locuri în decembrie, lipsit însă de cele 176 de locuri necesare pentru o majoritate absolută.
Unidos Podemos ("Împreună putem"), o coaliție condusă de partidul anti-austeritate Podemos, se plasează pe locul doi cu 91 până la 95 de locuri, depășind partidul socialist PSOE vechi de 137 de ani ca principală forță a stângii, mai notează Reuters.

Socialiștii obțin între 81 și 85 de locuri. Cele două partide împreună ar putea obține o majoritate absolută.
Liberalii Ciudadanos se plasează din nou pe al patrulea loc, repetând scorul din decembrie, cu 26 până la 30 de locuri, potrivit acestui exit-poll, adaugă Reuters.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori