UPDATE Constanța: Peste 10.000 de manifestanți au scandat la sediul PSD "Zi de zi, aici vom fi!"

UPDATE Constanța: Peste 10.000 de manifestanți au scandat la sediul PSD "Zi de zi, aici vom fi!"

UPDATE 21.46 Manifestanții au organizat vineri seară, în jurul orei 21,00, un nou miting de protest în fața filialei județene a PSD, agitând pancarte și scandând "Zi de zi, aici vom fi!", "Hoții, hoții!", "CCR, fă ce trebuie!", "Constanța cere fără grațiere!", "PSD, ciuma roșie" sau "Uniți, salvăm toată România!".

Activistul civic Cozmin Bârzan a declarat pentru AGERPRES că, la o jumătate de oră după ce s-a pus în mișcare, după popasul de la sediul PSD, coloana protestarilor număra peste 10.000 de manifestanți.

"Coloana avea o lungime de peste 2 kilometri și rândurile de manifestanți erau de câte 10 oameni, umăr la umăr. Protestul de vineri seară a strâns cel mai mare număr de manifestanți de până acum, la acest eveniment, în care oamenii solicită Guvernului să nu facă pași înapoi în lupta anticorupție și să renunțe la modificările pe care le-a adus legislației penale, într-o manieră netransparentă", a precizat Cozmin Bârzan.


UPDATE ORA 20.09 Constanța: Aproximativ 4.000 de persoane în marș pe bulevardele din centru

Aproximativ 4.000 de protestatari mărșăluiau vineri seara, în jurul orei 20,00, pe principalele bulevarde ale municipiului Constanța, strigând lozinci împotriva Guvernului și coaliției PSD-ALDE și solicitând totodată abrogarea OUG de modificare a legislației penale.
Un grup de aproximativ 1.200 de manifestanți care s-au strâns până la ora 19,20 pe platoul Prefecturii Constanța au pornit pe Bulevardul Regele Ferdinand către Gara Centrală, iar după o jumătate de oră coloana număra deja aproximativ 4.000 de persoane.

Un grup de manifestanți poartă un papirus lung de 10 metri pe care sunt înscrise mesaje de protest către liderii politici de la guvernare și prin care se cere continuarea luptei anticorupție și abrogarea actelor normative de modificare a legislației penale.

AGERPRES / (AS — autor: Dan Mihăescu, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu, editor online: Evelin Ceciu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...