UPDATE Coronavirus: UE îşi închide frontierele timp de 30 de zile; summitul UE din martie, prin videoconferinţă

UPDATE Coronavirus: UE îşi închide frontierele timp de 30 de zile; summitul UE din martie, prin videoconferinţă

Statele membre ale Uniunii Europene au decis marţi în unanimitate să interzică timp de 30 de zile intrarea în UE a persoanelor care nu sunt cetăţeni ai blocului comunitar, a anunţat cancelarul german Angela Merkel, transmite AFP.

Toate ţările membre ale UE 'sunt de acord să impună o interdicţie' de intrare, 'cu câteva excepţii' minore, a declarat cancelarul într-o conferinţă de presă, după un summit prin videoconferinţă cu ceilalţi lideri din Uniune.

Interdicţia va fi în vigoare pentru o perioadă de 30 de zile, a mai precizat ea.

'Germania va pune în aplicare această decizie imediat', a adăugat cancelarul.

Excepţiile îi vor viza pe cetăţenii unor state terţe posesori ai unui permis de rezidenţă de lungă durată într-o ţară UE.

Cei care au un motiv urgent să intre în UE - de pildă, pentru funeralii sau audiere la tribunal - vor trebui să deţină acte justificative, a precizat Ministerul de Interne de la Berlin.

Totodată, potrivit dnei Merkel, Uniunea Europeană va 'coordona' revenirea numeroşilor europeni blocaţi în străinătate de multiplele restricţii şi interdicţii de circulaţie impuse din cauza pandemiei.

La rândul său, preşedintele Consiliului European a anunţat marţi că summitul UE programat pe 26 şi 27 martie la Bruxelles va fi înlocuit printr-o videoconferinţă.

'Am convenit că ne vom reîntâlni săptămâna viitoare în cadrul unei videoconferinţe', a comunicat Charles Michel, fără a preciza data exactă a acesteia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”