UPDATE DNA: Ofițer de poliție, reținut pentru trafic de influență

UPDATE DNA: Ofițer de poliție, reținut pentru trafic de influență

Un ofițer de poliție în cadrul IGPR - Direcția de Investigare a Criminalității Economice a fost reținut de procurorii DNA pentru trafic de influență.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 noiembrie, a lui Ștefan Mădălin Bucătaru, ofițer de poliție în cadrul IGPR — Direcția de Investigare a Criminalității Economice, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență", se arată într-un comunicat al DNA, transmis joi AGERPRES.

Procurorii anticorupție precizează în ordonanța de reținere că, în cursul lunii iunie, Ștefan Mădălin Bucătaru, în calitate de ofițer de poliție în cadrul IGPR — Direcția de Investigare a Criminalității Economice, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 200.000 de euro în schimbul influenței pe care ar fi afirmat că o are asupra unor ofițeri de poliție din cadrul IPJ Ilfov — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov. În același context, arată sursa citată, Bucătaru ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună o soluție de clasare față de martor, într-o cauză în care acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

DNA precizează că Ștefan Mădălin Bucătaru este prezentat joi Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia