UPDATE Doi jandarmi, răniţi de protestatari care au aruncat cu diverse obiecte către ei, în Piaţa Victoriei

UPDATE Doi jandarmi, răniţi de protestatari care au aruncat cu diverse obiecte către ei, în Piaţa Victoriei

Doi jandarmi au fost răniţi miercuri după ce un grup de protestatari a forţat dispozitivul forţelor de ordine şi a aruncat cu diverse obiecte către ei, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

"Ca urmare a incidentelor înregistrate în Piaţa Victoriei, când un grup de protestatari a forţat dispozitivul de jandarmi şi a aruncat cu diverse obiecte către ei, patru persoane au fost conduse la secţia de poliţie în vederea identificării acestora şi luării măsurilor legale. De asemenea, doi jandarmi au fost răniţi în urma incidentelor provocate, având nevoie de îngrijiri medicale. Nu tolerăm acte sau gesturi care pun în pericol siguranţa cetăţenilor şi vom acţiona de fiecare dată pentru combaterea lor. Jandarmii au acţionat cu bună-credinţă tocmai pentru evitarea creării unei stări de pericol şi pentru a opri acţiunile violente care puteau pune în pericol viaţa şi integritatea corporală sau sănătatea persoanelor", relevă sursa citată.

Jandarmeria Capitalei precizează că în legătură cu cei doi jandarmi răniţi se vor face acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj şi vor fi înaintate parchetului competent. De asemenea, se vor face verificări în vederea identificării autorilor.

Totodată, Jandarmeria condamnă actele de violenţă care nu au legătură cu libera exprimare.

UPDATE ORA 20.54 Peste 2.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei împotriva modificărilor aduse Codului penal

Peste 2.000 de persoane s-au adunat miercuri în Piaţa Victoriei pentru a protesta împotriva votului dat de Camera Deputaţilor pe modificările aduse Codului penal.

Manifestanţii au blocat traficul pe arterele principale care duc în Piaţa Victoriei, respectiv bd. Lascăr Catargiu, bd. Aviatorilor şi bd. Kiseleff.

Oamenii scandează împotriva coaliţiei aflate la guvernare, flutură steagul României şi au pancarte pe care scrie "Partidul Salvării Derbedeilor", "Jos labele de pe Codul penal", "PSD - ALDE criminalii democraţiei" şi "Hoţia şi prostia distrug România".

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul privind modificarea Codului penal . S-au înregistrat 167 de voturi "pentru", 97 - ''împotrivă'' şi 19 abţineri. Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

ORA 19:57 Protest în Piaţa Victoriei - circulaţia restricţionată în zonă

Aproximativ 100 de persoane protestează miercuri, în Piaţa Victoriei, împotriva modificărilor aduse în Parlament la Codul penal.


Manifestanţii scandează lozinci precum "PSD - ciuma roşie!", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "Demisia!", "Ruşine să vă fie".

De la un megafon, un protestatar lansează mesaje împotriva actualei puteri.

Circulaţia a fost restricţionată dinspre bulevardul Kiseleff, pe bretea către bulevardul Nicolae Titulescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…