UPDATE Dragnea: Potrivit listing-ului oficial de la Cameră, legea demnității a fost adoptată; PSD depune plângere penală

UPDATE Dragnea: Potrivit listing-ului oficial de la Cameră, legea demnității a fost adoptată; PSD depune plângere penală

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că legea privind promovarea demnității a fost adoptată potrivit listing-ului oficial al Camerei Deputaților, iar unul dintre colegii săi va depune la Parchet o plângere penală in rem pentru ca procurorii să verifice cine a intervenit "fraudulos" în sistemul informatic.

"Așa cum am anunțat în plenul Camerei, nu am lăsat să treacă acele, inițial am crezut că sunt, defecțiuni ale sistemului informatic, se pare că nu este vorba de defecțiuni. Colegii de la PNL au spus că trebuie să se țină cont de numărul de cartele care au fost introduse în terminalele sistemului informatic. Toate cartelele introduse în sistemul informatic generează un listing cu numele și prenumele deputatului care deține cartela respectivă, nu contează dacă a fost prezent sau nu în sală. Toate aceste nume, respectiv aceste nume adunate, după ce am adunat aceste listing-uri oficiale ale Camerei, dau un total de 301. Prima consecință — legea a fost adoptată, pentru că discutăm de 152 de voturi "da" din total prezență cartele 301", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că deputatul PSD Daniel Florea redactează o plângere penală in rem, pe care o va depune joi la parchetul competent, pentru ca procurorii să verifice urgent cine "a intervenit în mod fraudulos în sistemul informatic".

"Reiese foarte clar că au fost 301 cartele introduse, dar cineva a pus cu mâna 315 prezenți. Diferența de 14 nu există nici ca nume, nici ca și cartele introduse. Ceea ce am constatat astăzi nu vreau să rămână așa în continuare, pentru că este vorba de Parlamentul României. Nu știu cine a decis să se schimbe sistemul informatic vechi, dar sper ca această anchetă să meargă până la capăt", a menționat Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că numai procurorii "pot scoate adevărul la lumină", pentru că este ceva foarte grav, "intenție de fraudă a unui vot în Parlamentul României".

"Discutând astăzi cu mai mulți colegi am aflat că au mai fost situații de genul acesta, acum deja se pune problema să verifice și alte legi din perioada trecută care ar putea să fie în această situație. În sistemul informatic — dar nu în mod artificial, că nu cineva de sus a pus, cineva, o mână criminală — a pus acolo în loc de 301, 315. Diferența de la 301 la 315 nu e acoperită de cartele sau de nume", a încheiat el.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

4 Interesante amănunte...

5 Polițiștii noștri încă n-au „comis” așa ceva, dar poate că acum le vin idei...