UPDATE Elveția: Atacul cu drujbă "nu a fost un act de teroare", anunță poliția

UPDATE Elveția: Atacul cu drujbă "nu a fost un act de teroare", anunță poliția

UPDATE ORA 15.59 Poliția l-a identificat pe suspectul dintr-un atac cu drujbă în care au fost rănite mai multe persoane luni dimineață în orașul elvețian Schaffhausen (nord), anunțând că incidentul "nu a fost un act de teroare", relatează Reuters.

Potrivit poliției, bărbatul a intrat într-o clădire de birouri. Poliția a fost anunțată despre incident la ora locală 10.39 (8.39 GMT).
Suspectul nu a fost prins și se crede că a fugit cu un Volkswagen Caddy cu plăci de înmatriculare elvețiene.

El a rănit cel puțin cinci persoane, două dintre ele grav, în atacul comis luni dimineață în acest mic oraș elvețian a cărui zonă centrală a fost apoi securizată de poliție.
Poliția, care a declarat că atacul nu a fost "un act de teroare", a anunțat de asemenea că l-a identificat pe atacator, dar nu i-a dezvăluit numele. Poliția l-a descris într-un comunicat, în care cere ajutor din partea publicului, ca fiind un bărbat cu chelie, neîngrijit și înalt de în jur de 190 cm.

Atacul a avut loc în interiorul unei clădiri de birouri pe o stradă comercială din centrul Schaffhausen, un oraș medieval de 36.000 de locuitorii la frontiera cu Germania, a precizat poliția.

Poliția a blocat zona și a cerut oamenilor să părăsească locul, potrivit ziarului elvețian Blick.

Elicoptere-ambulanță erau de asemenea la fața locului.
UPDATE ORA 13.58 Elveția: Operațiune de proporții a poliției în orașul Schaffhausen

O zonă din centrul vechi al orașului Schaffhausen (cantonul Schaffhausen), cel mai nordic canton din Elveția, a fost securizată de poliție luni dimineață din cauza unei 'situații speciale', a relatat presa elvețiană, citată de publicația The Local.

Potrivit Reuters, cel puțin cinci persoane au fost rănite, două dintre ele grav, într-un atac comis de un bărbat neidentificat în Schaffhausen.

O purtătoare de cuvânt a poliției din Schaffhausen a confirmat pentru presă că operațiunea era în curs de desfășurare, dar nu a putut furniza mai multe detalii.
Proprietarul unui magazin din zonă a declarat pentru ziarul Blick, citat de The Local, că un bărbat cu o drujbă se plimba pe străzi, iar trecătorilor și locuitorilor din zonă li s-a cerut să nu iasă din magazine și din locuințe.

O purtătoare de cuvânt pentru serviciul de salvare aeriană Rega a declarat publicației 20 Minuten că serviciul a mobilizat două elicoptere. 'Am fost alertați și de aceea presupunem că există persoane rănite', a declarat ea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…