UPDATE EURO 2016: Irlanda în optimi, după 1-0 cu Italia

UPDATE EURO 2016: Irlanda în optimi, după 1-0 cu Italia

Naționala de fotbal a Irlandei s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2016, după ce a învins echipa Italiei cu scorul de 1-0 (0-0), în meciul care a avut loc miercuri pe stadionul "Pierre Mauroy" din Lille, în Grupa E a competiției.

Unicul gol a aparținut lui Robbie Brady, în minutul 85, după centrarea lui Wes Hoolahan.

Înaintea meciului, Italia era deja calificată în optimi de finală, din postura de câștigătoare a grupei, în timp ce Irlanda avea nevoie de victorie pentru a merge mai departe.

Succesul de la Lille a făcut ca Irlanda să încheie grupa pe locul 3, cu 4 puncte. Irlanda a acces în optimi de finală ca una din cele mai bune patru echipe clasate pe locul 3.

Cele două naționale clasate pe locul 3 care au părăsit competiția sunt Turcia și Albania.

Meciul a fost condus de românul Ovidiu Hațegan, ajutat de compatrioții săi Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe (arbitri asistenți) și Alexandru Tudor și Sebastian Colțescu (arbitri asistenți adiționali).

Selecționerul Italiei, Antonio Conte, a păstrat doar trei titulari din meciul cu Suedia: Barzagli, Bonucci, căruia i-a încredințat banderola de căpitan, și Florenzi.

Selecționerul Irlandei, Martin O'Neill, a efectuat patru schimbări față de unsprezecele de start din meciul pierdut clar în fața Belgiei (0-3).

Italia, cu o formulă de start remaniată, a fost dominată în prima parte a meciului de un adversar agresiv, care și-a creat câteva ocazii.

În minutul 9, Leonardo Bonucci i-a reproșat lui Hațegan că tolerează jocul dur al irlandezilor.

În minutul 14, șutul de la distanță al irlandezului Jeff Hendrick a lovit bara. La un corner, Daryl Murphy a fost aproape de gol, cu capul, în minutul 22, dar portarul Salvatore Sirigu a salvat cu vârful degetelor.

Irlanda a cerut penalty cu două minute înainte de finalul primei reprize, pentru un presupus fault asupra lui James McClean.

O șansă importantă a aparținut italianului Simone Zaza, care a șutat peste poartă, în minutul 54, de la circa 11 metri. După un început mai bun de repriză secundă, Italia a cedat din nou inițiativa adversarului.

În minutul 76, Squadra Azzurra a avut o mare ocazie prin Lorenzo Insigne, introdus de numai un minut, al cărui șut de la marginea careului a lovit bara.

În minutul 84, goalkeeperul italian a salvat în fața lui Hoolahan, și el intrat de puțin timp.

Golul a venit un minut mai târziu, după lovitura de cap a lui Robbie Brady, care a devansat ieșirea lui Sirigu.

Irlanda avea până acum o singură victorie la un Campionat European, la primul său meci de la turneul de debut, în 1988 (1-0 cu Anglia).

Italia, care a câștigat Grupa E, cu 6 puncte, va întâlni în optimi de finală Spania, câștigătoarea ultimelor două ediții ale competiției.

Irlanda va juca împotriva Franței, gazda turneului final.

Italia — Irlanda 0-1 (0-0)
Au marcat: Robbie Brady (85)
Lille, Stade "Pierre-Mauroy"
EURO 2016 — Grupa E

Au evoluat echipele:

Italia: 12. Salvatore Sirigu — 15. Andrea Barzagli, 19. Leonardo Bonucci (căpitan), 5. Angelo Ogbonna — 14. Stefano Sturaro, 10. Thiago Motta, 8. Alessandro Florenzi — 21. Federico Bernardeschi (4. Matteo Darmian, 60), 2. Mattia de Sciglio (22. Stephan El Shaarawy, 82) — 7. Simone Zaza, 11. Ciro Immobile (20. Lorenzo Insigne, 75). Selecționer: Antonio Conte.
Rezerve neutilizate: 1. Gianluigi Buffon, 13. Federico Marchetti — 3. Giorgio Chiellini, 6. Antonio Candreva, 9. Graziano Pelle, 16. Daniele De Rossi, 17. Eder, 18. Marco Parolo, 23. Emanuele Giaccherini.

Irlanda: 23. Darren Randolph — 2. Seamus Coleman (căpitan), 12. Shane Duffy, 5. Richard Keogh, 17. Stephen Ward — 11. James McClean, 8. James McCarthy (20. Wes Hoolahan, 77) — 13. Jeff Hendrick, 21. Daryl Murphy (7. Aiden McGeady, 70), 19. Robbie Brady — 9. Shane Long (22. Stephen Quinn, 90). Selecționer: Martin O'Neill.
Rezerve neutilizate: 1. Keyren Westwood, 16. Shay Given — 3. Ciaran Clark, 4. John O'Shea, 6. Glenn Whelan, 10. Robbie Keane, 14. Jon Walters, 15. Cyrus Christie, 18. David Meyler.

Arbitru: Ovidiu Hațegan; arbitri asistenți: Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe; arbitri asistenți adiționali: Alexandru Tudor, Sebastian Colțescu (toți din România); arbitru de rezervă: Tasos Sidiropoulos (Grecia)
Delegat UEFA: Adonis Procopiou (Cipru)
Cartonașe galbene: Sirigu (39), Long (39), Ward (73), Barzagli (79), Zaza (88), Insigne (90)

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”