UPDATE Explozie la o stație de metrou din Bruxelles, în apropierea instituțiilor europene

UPDATE Explozie la o stație de metrou din Bruxelles, în apropierea instituțiilor europene

O explozie s-a produs marți în stația de metrou Maelbeek din Bruxelles, aflată în apropierea instituțiilor UE, în plin cartier european, informează postul belgian RTBF, citat de Reuters.

* Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: 11 morți și 25 de raniți, potrivit presei belgiene

Stația de metrou Maelbeek se află la doar câteva sute de metri de principalul sediu al Comisiei Europene, clădirea Berlaymont, și de sediul Consiliului European, aflate pe Rue de la Loi, principala arteră care face legătura între instituțiile europene și centrul orașului. Potrivit Le Soir, la Maalbeck ar fi avut loc una sau mai multe explozii.

Operatorul metroului STIB a anunțat pe Twitter că metroul a fost închis în Bruxelles. Totodată, un angajat al STIB a declarat pentru EFE că explozia de la Maelbeek a făcut mai mulți morți, dar nu se cunoaște cu exactitate numărul acestora.

Potrivit unor martori citați de La Derniere Heure ar fi existat o explozie și la stația de metrou Schuman, care se află chiar lângă Comisia Europeană și Consiliu.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Ștefan, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”