UPDATE Fotbal: FC Barcelona, învingătoare în El Clasico, 3-0 cu Real Madrid, pe Bernabeu

UPDATE Fotbal: FC Barcelona, învingătoare în El Clasico, 3-0 cu Real Madrid, pe Bernabeu

FC Barcelona a învins-o pe marea rivală Real Madrid la scor de forfait, 3-0, sâmbătă, în El Clasico, chiar pe stadionul ''Santiago Bernabeu'', în etapa a 17-a a campionatului de fotbal al Spaniei.

Barca a confirmat evoluţiile bune din acest sezon şi în acest meci, câştigat prin golurile marcate de Luis Suarez (54), Lionel Messi (64 - penalty) şi Aleix Vidal (90+3). Real Madrid, care avut o prestaţie dezamăgitoare, a jucat în zece oameni din min. 63, când Daniel Carvajal a primit cartonaş roşu pentru henţ pe linia porţii. Madrilenii au avut şi o bară, prin Benzema (42).

Victoria catalanilor face ca echipa antrenată de Ernesto Valverde să se desprindă la 9 puncte în clasament de următoarea echipă, Atletico Madrid, şi la 14 de Real Madrid (care are un meci mai puţin).

Barcelona, care a ajuns la 25 de meciuri oficiale consecutive fără eşec, a deschis scorul la capătul unui contraatac, prin Suarez, lansat de Seri Roberto, s-a desprins prin golul lui Messi, după o reacţie inconştientă a lui Dani Carvajal, iar rezerva Aleix Vidal a parafat victoria oaspeţilor, dar la capătul unei faze în care mingea a părăsit terenul, însă arbitrul asistent nu a semnalizat. De asemenea, Real a fost privată de un penalty, pentru un henţ în careu nesemnalizat la Sergi Roberto.

În faţa a 80.264 spectatori au evoluat echipele:
Real Madrid: Keylor Navas - Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo - Casemiro (Marco Asensio, 73), Kovacic (Bale, 73), Kroos, Modric - Cristiano Ronaldo, Benzema (Nacho, 66). Antrenor: Zinedine Zidane.
FC Barcelona: Ter Stegen - Sergi Roberto (Aleix Vidal, 90), Piqué, Vermaelen, Jordi Alba - Busquets, Rakitic, Paulinho (André Gomes, 84), Iniesta (Nelson Semedo, 76) - Luis Suarez, Messi. Antrenor: Ernesto Valverde.

A arbitrat: José María Sánchez Martínez (Murcia).
Cartonaşe galbene: Ramos (59), Marcelo (83), Vermaelen (18), Busquets (88).
Cartonaş roşu: Carvajal (63).

FC Barcelona ocupă primul loc, cu 45 puncte, urmată de Atletico Madrid, 36 puncte, Valencia, 34 p (16 jocuri), Real Madrid, 31 p (16 j), etc.

AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...