UPDATE Fotbal: Juventus s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor după 0-0 la Barcelona

UPDATE Fotbal: Juventus s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor după 0-0 la Barcelona

FC Barcelona nu a reușit un nou miracol, iar Juventus Torino s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, după 0-0 pe Camp Nou, în manșa secundă a sferturilor.

Juventus a dovedit că este o echipă mai solidă decât PSG, eliminată de catalani după 0-4 și 6-1 în faza anterioară, torinezii rezistând la adăpostul senzaționalului 3-0 din tur.

''Bătrâna Doamnă'', călită în supertacticizatul campionat italian, sa dovedit a fi de neînvins pe Camp Nou, unde Barca nu a reușit nici măcar un gol sau o victorie de palmares.

Deși Barcelona a încercat un forcing în debutul partidei, acesta nu a avut rezultatul scontat, prima ocazie clară a partidei aparținând oaspeților, prin Higuaín (13), pe contraatac, însă șutul argentinianului s-a dus peste poartă.

Messi a a ratat prima șansă a gazdelor (19), șutul său trecând peste poartă, la mingea trimisă înapoi de Luis Suarez. Neymar a tras și el peste țintă (21), la o altă situație a echipei spaniole.

Oportunități notabile au mai apărut pe finalul primei reprize, când ter Stegen (38) s-a opus mingii trimise de Higuain, după care Luis Suarez a ratat și el o bună situație pentru echipa ''blaugrana'' (43).

În repriza secundă, Barca a atacat cu Pique vârf de atac, dar Juve a avut prima șansă de gol de la reluare, prin Cuadrado (50), însă balonul a ocolit poarta.
Messi (56) a reușit o acțiune de toată frumusețea, însă șutul său a fost deviat în corner. Tot vedeta argentiniană s-a aflat în prim-plan în min. 66, după o eroare a portarului Buffon, dar voleul lui Messi a trecut peste poartă. Nici șutul lui Sergi Roberto (69) nu a fost bine țintit.

Barcelona nu a avut mai mult succes nici pe finalul partidei, însă Juventus a fost aproape să dea lovitura pe contre: ter Stegen (80) a apărat în fața lui Khedira, iar Umtiti a blocat șutul lui Lemina (85).

Juve a pus capăt unei serii de 15 meciuri consecutive câștigate de Barcelona pe teren propriu în cupele europene.

Juventus și-a luat astfel o revanșă după ce a pierdut finala Champions League din 2015 în fața catalanilor, la Berlin (1-3),

Pentru Barca a fost primul meci din ultimele 21 jucate acasă în Liga Campionilor în care nu a marcat.

FC Barcelona — Juventus Torino 0-0
Barcelona, stadion Camp Nou: 96.290 spectatori
Liga Campionilor — sferturi (retur)
În tur: 0-3.

Au evoluat echipele:
FC Barcelona: 1. Marc-André ter Stegen — 20. Sergi Roberto (14. Javier Mascherano, 78), 3. Gerard Piqué, 23. Samuel Umtiti, 18. Jordi Alba — 4. Ivan Rakitic (17. Paco Alcácer, 58), 5. Sergio Busquets, 8. Andrés Iniesta (căpitan) — 10. Lionel Messi, 9. Luis Suárez, 11. Neymar. Antrenor: Luis Enrique.
Rezerve neutilizate: 13. Jasper Cillessen — 6. Denis Suárez, 19. Lucas Digne, 21. André Gomes, 28. Carles Alená.
Juventus: 1. Gianluigi Buffon (căpitan) — 23. Dani Alves, 19. Leonardo Bonucci, 3. Giorgio Chiellini, 12. Alex Sandro — 6. Sami Khedira, 5. Miralem Pjanic — 7. Juan Cuadrado (18. Mario Lemina, 84), 21. Paulo Dybala (15. Andrea Barzagli, 75), 17. Mario Mandzukic — 9. Gonzalo Higuaín (22. Kwadwo Asamoah, 88). Antrenor: Massimiliano Allegri.
Rezerve neutilizate: 25. Neto — 4. Medhi Benatia, 26. Stephan Lichtsteiner, 28. Tomas Rincon.

Arbitru: Björn Kuipers; arbitri asistenți: Sander van Roekel, Erwin Zeinstra; arbitri asistenți adiționali: Pol van Boekel, Danny Makkelie; arbitru de rezervă: Mario Diks (toți din Olanda)
Cartonașe galbene: Iniesta (41), Neymar (44), Chiellini (57), Khedira (64).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...