UPDATE Galați: Peste 2.000 de persoane au pornit în marș pe arterele principale ale orașului

UPDATE Galați: Peste 2.000 de persoane au pornit în marș pe arterele principale ale orașului

UPDATE ORA 20.34 Peste 3.500 de persoane mărșăluiesc pe arterele principale ale municipiului Galați, strada Domnească și Bulevardul Brăilei, cu opriri la Palatul de Justiție și Inelul de Rocadă, la final urmând să revină pe platoul din fața Prefecturii Galați, de unde au plecat.

Manifestanții au huiduit când au trecut pe lângă sediul ALDE și scandează mesaje de solidaritate, de genul ,,Ieșiți din casă dacă vă pasă", ,,În casă-i cald și bine, eu strig pentru tine".

Protestatarii sunt însoțiți de jandarmi și de mașini de poliție.

UPDATE ORA 20.18 Galați: Peste 2.000 de persoane au pornit în marș pe arterele principale ale orașului

Peste 2.000 de persoane au plecat în marș vineri seara, în jurul orei 20,00, pe arterele principale ale municipiului Galați, strada Domnească și Bulevardul Brăilei, cu opriri la Palatul de Justiție și Inelul de Rocadă, la final urmând să revină pe platoul din fața Prefecturii Galați, de unde au plecat.

Manifestanții, nemulțumiți de actele normative promovate de Guvern în legătură cu modificarea codurilor penale și grațierea, au huiduit și au strigat 'Dragnea, nu uita, pușcăria este casa ta", 'Hoții' și 'PSD-Ciuma roșie' când au trecut pe lângă sediul PSD.

Protestarii au huiduit și când au trecut pe lângă clădirea Primăriei Galați.

Protestatarii sunt însoțiți de jandarmi și de mașini de poliție.

ORA 19.40 Galați: Peste 1.000 de persoane au blocat strada din fața Prefecturii și au ocupat treptele instituției

Peste 1.000 de persoane protestează vineri seara, în jurul orei 19,30, pe platoul din fața Prefecturii Galați, o parte dintre acestea blocând circulația pe strada Domnească, iar o parte s-au instalat chiar pe treptele de la intrarea în instituție, repetând astfel scenariul din serile precedente.

Forțele de ordine nu au intervenit, urmărind din apropiere evoluția evenimentelor. Traficul rutier a fost deviat pe o rută ocolitoare.

La protest participă oameni de toate vârstele, de la pensionari, la adulți, studenți și copii, nemulțumiți de actele normative promovate de Guvern în legătură cu modificarea Codurilor penale și grațierea.

Oamenii poartă drapele naționale, iar alții poartă pancarde cu diverse mesaje, prin care cer abrogarea ordonanței de modificare a Codurilor penale. Protestatarii scandează mesaje antiguvernamentale și împotriva PSD, dar și alte mesaje ,,Jos ordonanța", ,,Vrem abrogare", ,,Afară, afară cu hoții din țară", ,,Jos Guvernul", 'Hoții'.

Alături de manifestanți se află și un grup de tineri din Liga Studenților Galați, care au afișat o pancartă mare cu mesajul: ,,Cu sesiunea asta/Pică ordonanța".

Manifestanții s-au organizat pe o rețea de socializare, evenimentul neavând autorizație din partea Primăriei Galați. Pentru asigurarea ordinii publice, în zonă se află mai multe mașini de poliție și jandarmi.

AGERPRES / (AS — autor: Dan Paic, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)

* UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...