UPDATE Germania: Autorul atacului armat de la cinematograf a fost împușcat mortal; Nicio altă persoană nu a fost rănită (FOTO/VIDEO)

UPDATE Germania: Autorul atacului armat de la cinematograf a fost împușcat mortal; Nicio altă persoană nu a fost rănită (FOTO/VIDEO)

UPDATE ORA 19.37 Un bărbat înarmat care s-a baricadat joi după-amiază într-un cinematograf din orașul Viernheim, vestul Germaniei, a fost ucis de poliție, au declarat autoritățile locale, care au dat asigurări că nu au existat alte victime sau răniți, relatează AFP.

'Atacatorul s-a deplasat în complexul de cinematografe și dădea impresia că are probleme psihice. Bărbatul avea asupra sa o pușcă sau un 'pistol lung' și forțele speciale au intervenit și l-au împușcat', a declarat ministrul de interne al landului Hesse, Peter Beuth, în parlamentul regional.

'Nu există nicio dovadă că alte persoane în afară de atacator au fost rănite sau ucise', a afirmat Beuth, adăugând că bărbatul a luat 'ostatici'.

Inițial, mai multe publicații germane, printre care Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) și cotidianul Bild, au afirmat că în atac au fost rănite între 20 și 50 de persoane. În cele din urmă, presa locală a făcut cunoscut că mai multe persoane din cinematograf au suferit intoxicații după ce au inhalat gaze lacrimogene.

Pentru moment, nu există nicio informație cu privire la identitatea sau motivele agresorului. Potrivit agenției de știri DPA, surse din cadrul serviciilor de securitate au dat asigurări că atacul nu a avut "nicio legătură cu terorismul".

Poliția din Viernheim, oraș situat la 75 de kilometri sud de Frankfurt, a confirmat că suspectul a fost împușcat în timpul atacului unei unități de elită a poliției.

Bărbatul mascat avea o "centură cu cartușe' în jurul umărului când a intrat în cinematograf în jurul orei 15:00 locală (13:00 GMT) și a tras focuri de armă în aer, potrivit presei germane.

'Un apel de urgență a fost primit de poliție la ora 14:45 (...) potrivit căruia un bărbat înarmat a intrat în cinema' și 'a tras patru focuri de armă', a afirmat ministrul Peter Beuth.

Potrivit ediției online a cotidianului Bild, bărbatul ar fi tras cu un pistol de avertizare în sala de cinema.

UPDATE ORA 18.49 Persoanele luate ostatice într-un cinema din Germania au fost eliberate și sunt nevătămate (poliție)

Persoanele luate ostatice de un bărbat înarmat într-un cinema din orașul Viernheim (sud-vest), lângă Frankfurt, au fost eliberate și sunt nevătămate, a declarat un purtător de cuvânt al poliției germane, citat joi de agenția DPA.

UPDATE ORA 18.35 Germania: Autorul atacului armat de la cinematograf a fost împușcat mortal (minister de Interne Hesse)

Bărbatul bănuit că a deschis focul și a rănit mai multe persoane la un cinematograf din Viernheim (vest), lângă Frankfurt, a fost împușcat mortal de poliție, potrivit ministerului de Interne al landului Hesse, citat de agenția DPA.

A fost probabil un agresor singuratic, și nu un terorist, au spus pentru DPA surse de securitate.

ORA 17.46 Atac armat într-un cinematograf din Germania, circa 50 de răniți (presă)

Un bărbat mascat înarmat cu un pistol și cu o centură cu muniție a deschis focul într-un cinematograf din orașul german Viernheim (vest), lângă Frankfurt, rănind între 20 și 50 de persoane, după care s-a baricadat în interior, a informat joi mass-media din Germania.

AGERPRES/ (AS — autor: Mihaela Moise , editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Irina Giurgiu)

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…