UPDATE Germania: Un individ a intrat cu mașina în pietoni, o persoană a decedat

UPDATE Germania: Un individ a intrat cu mașina în pietoni, o persoană a decedat

O persoană și-a pierdut viața, iar alte două au fost rănite sâmbătă la Heidelberg, după ce o mașină le-a lovit în plină stradă, a anunțat poliția germană, precizând că niciun indiciu nu arată că este vorba despre un act "terorist", scrie AFP.

"Persoana grav rănită a decedat în jurul orelor 18.00 (17.00 GMT). Este vorba despre un cetățean german în vârstă de 73 de ani", a informat poliția într-un comunicat, adăugând că un austriac de 32 de ani și o bosniacă de 29 de ani au fost răniți ușor.

Precedentul bilanț anunțase trei răniți, dintre care unul în stare gravă.

În jurul orelor 16.00 (15.00 GMT), un bărbat aflat la volanul unei mașini de culoare închisă a intrat în acest grup de persoane la Heidelberg, în sud-vestul Germaniei.

Șoferul — un cetățean german în vârstă de 35 de ani — a încercat să fugă pe jos, cu un cuțit în mână, dar o patrulă de poliție, alertată de martori, a reușit să îl prindă după 150 de metri și l-a rănit grav deschizând focul asupra lui.

Sâmbătă seară, autoritățile nu precizaseră dacă individul acționase intenționat sau nu, însă părea să îndepărteze pista unui atentat, în contextul în care Germania a fost zguduită în decembrie de un atac cu un camion.

"În stadiul actual al anchetei, niciun indiciu nu arată că este vorba despre un (act) terorist", a subliniat poliția.

Suspectul a fost operat. "Nu există nicio informație suplimentară despre starea sa de sănătate", a continuat sursa.

Potrivit jurnalului german Bild, bărbatul suferă de probleme psihiatrice. Autoritățile nu au oferit nicio informație legată de acest subiect, mai scrie AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”