UPDATE Guvernul amână „revoluția fiscală” pentru iunie 2018? Amânarea vizează inclusiv plata obligațiilor de către salariați!

UPDATE Guvernul amână „revoluția fiscală” pentru iunie 2018? Amânarea vizează inclusiv plata obligațiilor de către salariați!

UPDATE 13.04 - Ședința de Guvern este în derulare. Pe masa cabinetului Tudose sunt măsurile fiscale atât de discutate în ultimele luni care vor intra în vigoare de luni. 

 Revoluția fiscală nu se amână, așa cum anunța Antena 3 mai devreme. Ceea ce se modifică joi este o măsură tehnică de încasare a banilor într-un cont unic la Trezorerie.

 Este vorba despre plata contribuțiilor, a TVA și a impozitului pe profit, așadar o chestiune administrativă.

 Executivul trebuie să lămurească şi situaţia angajaţilor din IT, care de la 1 ianuarie ar putea plăti contribuţii mai mari decât acum. 

--------

Știrea inițială 10.52

Guvernul ar putea amâna cu șase luni Revoluția fiscală, potrivit unor surse, relatează Antena 3.

 Astfel, s-ar putea da o ordonanță de urgență, prin care măsurile revoluției fiscale să intre în vigoare de la 1 iulie, și nu de la 1 ianuarie, așa cum se știa până acum.

 Este vorba despre plata contribuțiilor, a TVA și a impozitului pe profit într-un cont unic la trezorerie. Este o măsură tehnică, explică surse din Guvern. 

 Guvernul se reuneşte joi, de la ora 13.00, în ultima şedinţă din acest an. 

Printre problemele importante pe care le mai are de rezolvat pe ultima sută de metri este cea a facilităţilor fiscale promise sectorului IT, pentru ca salariile în acest domeniu să nu scadă de la 1 ianuarie. 

Lista restanţelor este însă lungă. 

Guvernul a aprobat, pe 8 noiembrie, măsurile privind modificarea Codului fiscal. 



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria