UPDATE Handbal feminin:CSM București a smuls un egal cu Larvik, la debutul în grupele principale ale Ligii Campionilor

UPDATE Handbal feminin:CSM București a smuls un egal cu Larvik, la debutul în grupele principale ale Ligii Campionilor

CSM București a smuls un egal nesperat cu formația norvegiană Larvik, scor 26-26 (13-12), vineri, în Sala Polivalentă ''Ioan Kunst-Ghermănescu'' din Capitală, la debutul său în Grupa principală 2 a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO .

Campioana en titre a Europei a fost aproape să piardă acest meci, după ce a fost condusă la trei și patru goluri în repriza secundă.

CSMB a marcat primul gol al întâlnirii, dar apoi a încasat trei la rând, 1-3 (min. 6). A urmat o revenire a campioanei României, care s-a desprins la 6-4 (14), iar avantajul maxim a fost de patru goluri, 9-5 (19). ''Tigroaicele'' au ratat din ce în ce mai mult și scandinavele au revenit în joc, restabilind egalitatea, 10-10 (25), pentru ca la pauză oaspetele să aibă un avantaj minim, 13-12.

Larvik a marcat primele trei goluri ale reprizei secunde și s-a desprins la 16-12 (35), iar apoi și-a menținut avansul de patru goluri o bună parte din meci. CSMB a marcat două goluri în inferioritate numerică, 17-19 (44), iar apoi a reușit egalarea, 21-21 (51). Echipa antrenată de Aurelian Roșca nu a reușit să continue revirimentul, iar Larvik a luat din nou avantaj de trei goluri, 24-21 (53). Echipa bucureșteană s-a apropiat la un gol, 23-24 (55), dar Larvik avea 26-23 când mai erau două minute și jumătate de joc. Niombla a adus egalarea cu 20 de secunde înainte de final, iar apoi CSMB a rezistat ultimului atac, obținând un punct important.

Au evoluat echipele:

CSMB: Jelena Grubisic, Paula Ungureanu — Isabelle Gullden (7 goluri), Iulia Curea, Camille Ayglon Saurina (4), Aurelia Brădeanu, Linnea Torstensson (5), Carmen Martin (2), Oana Manea, Gnonsiane Niombla (5), Anastasia Lobaci, Majda Mehmedovic (3), Simone Boehme. Antrenor: Aurelian Roșca.

Larvik: Sandra Toft — Anja Hammerseng-Edin (1), Marit Malm Frafjord (1), Gro Hammerseng-Edin (2), Linn-Kristin Koren Riegelhuth (5), Kristine Breistol (4), Tine Stange (3), Thea Mork (3), Amanda Kurtovic (7). Antrenor: Tor Odvar Moen.

Au arbitrat francezii Said Bounouara și Khalid Sami, iar delegat EHF a fost olandezul Anton van Dongen.

Sâmbătă va avea loc partida Gyori Audi ETO KC — RK Krim Mercator Ljubljana, iar duminică se va juca meciul FC Midtjylland — Team Esbjerg.

În clasament, pe primul loc se află Gyori Audi ETO KC, cu 6 puncte, urmată de RK Krim Mercator, 6 puncte, Larvik, 5 puncte, FC Midtjylland, 4 puncte, CSM București, 3 puncte, Team Esbjerg, 2 puncte.
Următorul meci al echipei CSM București va avea loc pe 4 februarie, la Ljubljana, cu formația slovenă RK Krim Mercator.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Uite o chestie care chiar merită citită...

3 A început Coldea să vorbească? / „Sebastian Ghiță este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad și are legături cu o serie de interfețe ec…

4 1.000.000 lei într-un singur an

5 Încă un șef de Poliție „decapitat” de DNA!