UPDATE Harghita: S-a închis circulația pe DN13 B, Praid-Gheorgheni, zona pasului Bucin; nu se circulă, în continuare, nici pe DN 12 C

UPDATE Harghita: S-a închis circulația pe DN13 B, Praid-Gheorgheni, zona pasului Bucin; nu se circulă, în continuare, nici pe DN 12 C

UPDATE ORA 14.04 Traficul rutier a fost întrerupt duminică și pe DN 13 B, Praid-Gheorgheni, în zona pasului Bucin, din cauza arborilor doborâți de vântul puternic, circulația rămânând închisă, din același motiv, și pe DN 12 C, Gheorgheni-Lacu Roșu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, s-a primit o solicitare de pe DN 13 B, după ce un copac a căzut peste o mașină. Pompierii voluntari și civili au intervenit pentru înlăturarea arborilor și pentru degajarea carosabilului. Nu au fost înregistrate victime.

O problemă similară se înregistrează și pe DN 12 C, Gheorgheni-Lacu Roșu, închis tot din cauza arborilor care au căzut pe carosabil, doborâți de vântul care suflă cu intensitate.

Mai multe vehiculele au rămas blocate în trafic, fără să se înregistreze victime. Și pe acest sector de drum se intervine pentru degajarea carosabilului.

Echipaje ale Poliției Rutiere se află în zonele cu probleme, opresc vehiculele aflate în trafic și le îndrumă pe rute alternative.

Circulația va fi reluată când vântul va scădea în intensitate.

Județul Harghita se află, de duminică dimineață, sub cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă ce vizează zonele montane.

* ORA 13.36 Harghita: Circulație închisă pe DN 12 C, Gheorgheni-Lacu Roșu, din cauza arborilor căzuți pe carosabil

Circulația pe DN 12 C, Gheorgheni-Lacu Roșu, a fost închisă după ce, din cauza vântului puternic, mai mulți arbori s-au rupt și au căzut pe carosabil.

Potrivit reprezentanților Secției de Drumuri Naționale Harghita, mai multe autovehicule au rămas blocate în trafic, dar nimeni nu a fost rănit. Circulația va rămâne închisă până când vântul o să scadă în intensitate.

Două echipaje ale Poliției Rutiere Harghita se află la ieșirea din Gheorgheni, respectiv în stațiunea Lacu Roșu, iar un alt echipaj de la IPJ Neamț este la limita dintre județele Harghita și Neamț. Oamenii legii opresc vehiculele aflate în trafic și le îndrumă pe rute alternative.

Șoferii pot opta pentru două variante: Gheorgheni-Toplița-Borsec-Poiana Largului-Bicaz sau Gheorgheni-Miercurea Ciuc-Lunca de Jos-Comănești-Bacău-Bicaz.

AGERPRES (AS-autor: Gina Ștefan, editor: Cristina Tatu, editor online: Gabriela Badea)

*** UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării știrilor pe fluxul agenției.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

4 Așa o fi?

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei