UPDATE Hezbollah a anunțat moartea liderului său militar în Siria, Mustafa Badreddine

UPDATE Hezbollah a anunțat moartea liderului său militar în Siria, Mustafa Badreddine

Gruparea șiită libaneză proiraniană Hezbollah a anunțat vineri moartea liderului său militar în Siria, Mustafa Badreddine, unul dintre cei cinci membri ai mișcării șiite acuzați de uciderea fostului premier libanez Rafic Hariri, relatează AFP.

'În urmă cu câteva luni el a spus: 'nu voi reveni în Siria decât ca martir sau purtând drapelul victoriei'. Acesta este comandantul șef Mustafa Badreddine. Și s-a întors astăzi ca martir', se arată într-o declarație a Hezbollah difuzată de canalul de televiziune Al-Manar.

Potrivit grupării libaneze, comandantul Mustafa Badreddine a fost ucis într-o 'mare explozie' ce a vizat una dintre bazele sale, în apropiere de aeroportul internațional din Damasc. Potrivit Reuters, gruparea a menționat de asemenea că cercetează pentru a afla natura exploziei, dacă aceasta a fost cauzată de un atac aerian, cu rachetă sau artilerie. În declarație nu se menționează când a avut loc atacul.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria