UPDATE Hunedoara: Proteste și marșuri în mai multe orașe ale județului

UPDATE Hunedoara: Proteste și marșuri în mai multe orașe ale județului

UPDATE ORA 22.40 Peste 1.500 de persoane au protestat joi seara în Deva, Hunedoara, Brad și Petroșani, împotriva ordonanței de modificare a codurilor penale și a proiectului de lege privind grațierea unor pedepse, oamenii solicitând abrogarea acestor acte normative.

Cei mai mulți participanți la protest au fost la Deva, unde numărul celor care au mărșăluit pe principalele bulevarde ale orașului a depășit 1.000 de persoane. Oamenii s-au adunat inițial la statuia lui Decebal, din Piața Unirii, iar apoi s-au încolonat și au străbătut aproape 8 kilometri pe străzile municipiului, purtând în față o cruce din lemn pe care au scris că democrația a murit în 31 ianuarie 2017.

"Sperăm să fim auziți și băgați în seamă. Ne opunem ordonanțelor date de guvern. Altele sunt prioritățile țării noastre", a declarat unul dintre cei prezenți la marș.

În drumul lor, protestatarii s-au oprit în fața clădirii Prefecturii județului Hunedoara, unde au cântat Imnul Național, iar apoi s-au deplasat la sediul filialei județene PSD Hunedoara, unde au huiduit și au strigat lozinci împotriva acestui partid.

Grupul a revenit apoi în Piața Victoriei, întreaga manifestare desfășurându-se în condiții de calm și respect a forțelor de ordine.

În municipiul Hunedoara, circa 200 de protestatari s-au adunat în fața casei de cultură și au mărșăluit prin oraș, iar în Brad manifestația a avut loc în zona statuii lupoaicei romane.

Un alt protest a avut loc la Petroșani, o parte dintre cei aproape 200 de oameni manifestându-și nemulțumirea și față de condițiile de trai din zona Văii Jiului.

ORA 20.30 Hunedoara: Aproape 1.000 de participanți la un marș de protest în Deva

Aproape 1.000 de persoane au plecat, joi seara, într-un marș de protest pe principalele bulevarde ale municipiului Deva, solicitând abrogarea ordonanței privind modificarea codurilor penale și a proiectului de lege privind grațierea.

Oamenii au venit la protest cu pancarte pe care se pot citi mesaje precum: 'Abrogați, apoi plecați!', 'Nu vrem să ne transformați în hoți, sclavi și emigranți', 'DNA să vină să ia!'.

Coloana demonstranților este deschisă de un bărbat care poartă o cruce din lemn pe care scrie 'Democrația — născut 22 dec. 1989 — decedat 2017, 31 ian', iar o altă persoană duce o pancartă cu mențiunea 'Retrageți ordonanța rușinii!'.

'Protestez pentru ce protestează toți. Îmi doresc să fie mai bine în România. Cine e de vină să plătească și să plece. Restul se va rezolva, încet-încet', a declarat unul dintre protestatari.

'Pentru el (copil-n.r.) am ieșit în această seară. Facem orice. Mi-aș dori de la Guvern să facă ceva pentru copiii noștri. Dacă pentru noi, cei născuți în 89, nu mai este nicio speranță, măcar pentru copii să facă ceva', a spus o tânără mamă cu un copil în brațe.

Protestul de la Deva a început în jurul orei 18,00, când circa 200 de oameni s-au strâns în Piața Victoriei. Ulterior, grupului i s-au alăturat și alte persoane, numărul acestora crescând pe măsură ce se deplasau pe principalele bulevarde din oraș.

AGERPRES/(A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Diana Dumitru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...