UPDATE Ilie Carabulea, fiul său Oprea și ceilalți cinci inculpați, liberi până sâmbătă, la ora 21.00

UPDATE Ilie Carabulea, fiul său Oprea și ceilalți cinci inculpați, liberi până sâmbătă, la ora 21.00

Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul său Oprea Carabulea și alte cinci persoane au fost puși în libertate, Tribunalul Sibiu urmând să decidă sâmbătă la ora 21.00 dacă vor fi încarcerați sau nu. Cei șapte inculpați sunt liberi după ce le-a expirat ordonanța de reținere.

"Următorul termen fixat este mâine la ora 21.00, față de ora depunerii concluziilor de către avocații apărării, pentru studiul lor și față de volumul mare. S-au depus concluziile târziu, la ora 14.45, la ora 15.15 (...). Este volumul foarte mare", a declarat vineri, pentru AGERPRES, Cornelia Prundaru, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului din Sibiu. 

Ilie Carabulea, fiul său Oprea și alte cinci persoane — Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu și Gheorghe Nasarău — au fost reținute miercuri seara, pentru 24 de ore, de către procurorii DIICOT Sibiu. Cei șapte reținuți s-au aflat în arestul IPJ Sibiu, cu propunere de arestare preventivă.

Aceștia sunt anchetați în dosarul de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, evaziune fiscală și spălare de bani, în dosarul Carpatica Asigurări.

În acest dosar, procurorii DIICOT Sibiu efectuează cercetări față de 10 suspecți pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, delapidare, evaziune fiscală și spălare de bani, în dosarul Carpatica Asigurări. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70.000.000 de lei.

"La data de 2 martie, procurorii DIICOT — Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, au efectuat 13 percheziții pe raza județelor Sibiu, Ilfov și a municipiului București atât la domiciliile suspecților, cât și la sediile unei firme de asigurări", informa miercuri un comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism remis AGERPRES.

La sediul DIICOT — Biroul Teritorial Sibiu au fost audiate 27 de persoane. Procurorii au efectuat miercuri 13 percheziții în Sibiu și București, la sediile SC Carpatica SA, dar și la domiciliul suspecților.

Potrivit unor surse judiciare, la sfârșitul anului 2014 — începutul anului 2015, Oprea Carabulea (împuternicitul lui Ilie Carabulea), Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa și Angela Toncescu au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii unor infracțiuni prin care se urmăreau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurări și evitarea suspendării autorizației de funcționare de pe piața asigurărilor din România.

Joi, Fondul de Garantare a Asiguraților a preluat temporar conducerea Carpatica Asig, potrivit Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

În ședința de joi, Consiliul a hotărât să îi sancționeze pe membrii Consiliului de Administrație și ai conducerii executive a societății Carpatica Asig SA cu retragerea aprobării, precum și înlocuirea temporară a organului de conducere al asigurătorului cu Fondul de Garantare a Asiguraților, în calitate de administrator temporar al societății, în sensul deținerii competenței de a reprezenta asiguratorul. Consiliul a hotărât demararea selecției celui de-al doilea administrator temporar, potrivit Legii 246/2015.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!