UPDATE Incendiu în cartierul Titan din Capitală: 400 de locatari evacuați și peste 200 de garsoniere afectate VIDEO

UPDATE Incendiu în cartierul Titan din Capitală: 400 de locatari evacuați și peste 200 de garsoniere afectate VIDEO

Aproximativ 400 de persoane care locuiesc în blocul cuprins de incendiul izbucnit miercuri pe bulevardul 1 Decembrie din Capitală au fost evacuate și un număr de 202 garsoniere au fost afectate, în urma operațiunilor de stingere, a anunțat Adrian Marin, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București.

El a spus că este vorba despre 168 de garsoniere situate la cele patru etaje ale blocului și alte 34 aflate la mansardă.

În urma incendiului au mai fost transportate la spital alte două persoane intoxicate cu fum — un bărbat de 56 ani, la Spitalul Floreasca, și un pacient surdomut la Spitalul "Sf. Ioan".

UPDATE ORA 10.41 Adrian Marin (ISU București): Incendiul se manifestă la întreaga mansardă; se lucrează la decopertarea învelitorii din tablă

Incendiul izbucnit miercuri dimineață în cartierul Titan se manifestă la întreaga mansardă a blocului, pe o suprafață de 1.000 metri pătrați, sub învelitoarea din tablă, iar echipele de pompieri lucrează la decopertarea acesteia, a declarat Adrian Marin, purtător de cuvânt al ISU București.

El a spus că, pe măsură ce autospecialele prezente la fața locului rămân fără apă, vin altele în sprijin pentru alimentarea continuă a autoscărilor și a dispozitivelor aflate în interior.

"Un bărbat în vârstă, cu invaliditate, a suferit un atac de panică, dar este în afara oricărui pericol și se află în grija echipajelor SMURD, într-o ambulanță la fața locului. Mai sunt două femei — una de 25 de ani, care a fost expusă la fum și a fost transportată la Spitalul 'Sf. Pantelimon', și o alta de 30 de ani care a fost și ea transportată la Spitalul 'Al. Obregia'", a precizat Marin.

Referitor la avizul privind securitatea la incendiu, oficialul ISU București a explicat că există o hotărâre de guvern care prevede categoriile de construcții care se supun autorizării din acest punct de vedere și, ca urmare, trebuie verificată legislația și analizat obiectivul pentru a vedea dacă se încadra sau nu pentru obținerea acestui document.

Adrian Marin a punctat că flăcările reizbucnesc în interiorul clădirii, pentru că în momentul în care pompierii intervin pentru decopertarea învelitorii de tablă intră oxigen care alimentează arderea. "Din acest motiv există limbi de foc, cum le numim noi, dar autoscările acționează pe acest principiu de lichidare și limitare a propagării incendiului", a spus Marin.

El a menționat că mansarda este construită aproape în totalitate din material lemnos și compartimentarea este făcută din rigips, ceea ce a dus la propagarea cu repeziciune a incendiului și controlarea lui cu mare dificultate.

Sunt afectate locuințele de la mansardă — între 20 și 30 de garsoniere—, iar după stingerea incendiului vor fi evaluate pagubele de la apartamentele de la etajele inferioare.

UPDATE ORA 10.06 UPDATE Incendiu în cartierul Titan din Capitală: Două persoane intoxicate cu fum

Trei persoane au necesitat îngrijiri medicale, în urma incendiului izbucnit miercuri dimineață în cartierul Titan din Capitală, a anunțat Adrian Marin, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București.

Un bărbat a suferit un atac de panică și a primit sprijinul medicilor SMURD, la fața locului, iar două femei au fost transportate la spital, fiind intoxicate cu fum.

O femeie în vârstă de 25 ani, după ce a primit primul ajutor, a fost transportată la Spitalul Pantelimon, iar o alta de 30 ani a fost dusă la Spitalul "Al. Obregia".

ORA 8.20 Incendiu în cartierul Titan din Capitală

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri, la mansarda unui bloc cu patru etaje din Bulevardul 1 Decembrie din Capitală, la fața locului aflându-se 12 echipaje de pompieri, patru autoscări, opt autospeciale de stingere și echipaje medicale de prim ajutor.

Locatarii din imobil au fost evacuați. Adrian Marin, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, a declarat că nu au fost înregistrate victime. El a adăugat că un bărbat a suferit un atac de panică având nevoie de îngriji medicale, dar starea lui este stabilă.

"Focul se manifestă într-un apartament la mansardă, cu posibilitate de extindere la un alt apartament. Incendiul se manifestă generalizat pe întreaga suprafață a mansardei, pe o suprafață de circa 1.000 metri pătrați", a precizat Adrian Marin.

El a punctat că echipajele de pompieri întâmpină dificultăți, pentru că incendiul se manifestă sub acoperișul din tablă, o zonă greu accesibilă și cu degajări foarte mari de fum.

Potrivit lui Marin, incendiul s-a propagat cu repeziciune, urmare a cantității mari de materiale inflamabile (lemn, polistiren) și a necompartimentării mansardei cu pereți care să opună rezistență la foc.

Blocul are aproximativ 30 de apartamente și a fost mansardat în urmă cu doi ani și anvelopat. Inițial a fost un bloc pentru nefamiliști. Un incendiu asemănător a mai avut loc în zonă în luna august a anului trecut când un incendiu puternic a izbucnit la mansarda unui alt bloc de locuințe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...