UPDATE Incendiul izbucnit la un bloc nou de pe Splaiul Independenței a fost stins.

UPDATE ORA 08.16 Incendiul produs sâmbătă dimineața la cablurile electrice dintr-un bloc nou de locuințe cu 11 etaje de pe Splaiul Independenței a fost stins, pompierii finalizând și evacuarea locatarilor.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, în total au fost evacuate 40 de persoane, nefiind înregistrate victime ca urmare a expunerii la fum.

Un număr de opt autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov au intervenit sâmbătă dimineața la un incendiu produs la cablurile electrice dintr-un bloc nou de locuințe cu 11 etaje de pe Splaiul Independenței.

Conform informațiilor oferite de ISU, fumul s-a degajat pe casa scării până la ultimul etaj. Locatarii de pe o fațadă a blocului s-au refugiat pe balcoane, 50 de persoane reușind să coboare singure, alte 30 fiind evacuate de pompieri fie prin interiorul imobilului, fie pe exterior cu autoscara.

La eveniment s-a intervenit cu 8 autospeciale, trei autoscări, trei echipaje SMURD și două autospeciale pentru victime multiple.

ORA 07.30 Incendiu la un bloc nou de pe Splaiul Independenței; mai multe echipaje ale ISU intervin

Un număr de opt autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov intervin sâmbătă dimineața la un incendiu produs la cablurile electrice dintr-un bloc nou de locuințe cu 11 etaje de pe Splaiul Independenței, în prezent echipele de căutare-salvare sosite la fața locului evacuând locatarii.

Potrivit reprezentanților ISU, fumul s-a degajat pe casa scării până la ultimul etaj.

Locatarii de pe o fațadă a blocului s-au refugiat pe balcoane, 50 de persoane reușind să coboare singure, alte 30 fiind evacuate de pompieri fie prin interiorul imobilului, fie pe exterior cu autoscara.

"În acest moment mai sunt persoane la ultimele două etaje ale blocului, însă în prezența echipajelor de căutare-salvare. Vor fi coborâte la momentul oportun, nu sunt în pericol. Până în prezent nu sunt persoane rănite. O parte din locatarii evacuați sunt în autospecialele pentru victime multiple, din cauza temperaturii scăzute de afară. Sunt inclusiv copii de 2-3 ani", au precizat reprezentanții ISU București-Ilfov.

La eveniment se intervine cu 8 autospeciale, trei autoscări, trei echipaje SMURD și două autospeciale pentru victime multiple.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

2 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

3 Leana, cu „scoica” fleașcă după anunțul PMP că strânge semnături pentru candidatura lui Băsescu la Primăria Ca…

4 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

5 Sentinţă istorică în dosarul retrocedării a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece, după 11 ani de…