UPDATE Jandarmeria Bucureşti: Patru protestatari - amendaţi cu câte 500 de lei pentru instigare şi acţiuni violente

UPDATE Jandarmeria Bucureşti: Patru protestatari - amendaţi cu câte 500 de lei pentru instigare şi acţiuni violente

Protestatarii au început să se retragă din Piaţa Victoriei, unde au manifestat, miercuri seara, mai bine de trei ore împotriva votului dat de Camera Deputaţilor modificărilor aduse Codului penal.

În jurul orei 21,00, erau în faţa sediului Guvernului peste 2.000 de persoane care scandau lozinci împotriva actualei puteri.

Manifestanţii au blocat traficul pe arterele principale care duc în Piaţa Victoriei - bd. Lascăr Catargiu, bd. Aviatorilor şi bd. Kiseleff.

Ei au scandat împotriva coaliţiei aflate la guvernare, având pancarte pe care scria "Partidul Salvării Derbedeilor", "Jos labele de pe Codul penal", "PSD - ALDE criminalii democraţiei" şi "Hoţia şi prostia distrug România".

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO


Ca la fiecare protest, a fost cântat şi de această dată Imnul Naţional. Protestatarii au fluturat atât steagul României şi pe cel al UE, cât şi drapelul SUA.

Au fost câteva altercaţii între jandarmi şi protestatari, unii dintre ei aruncând cu sticle de plastic spre forţele de ordine.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul privind modificarea Codului penal. S-au înregistrat 167 de voturi "pentru", 97 ''împotrivă'' şi 19 abţineri. Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

UPDATE ORA 23.18 Jandarmeria Bucureşti: Patru protestatari - amendaţi cu câte 500 de lei pentru instigare şi acţiuni violente

Cei patru protestatari care au fost duşi miercuri seara la secţia de poliţie, ca urmare a incidentelor înregistrate în Piaţa Victoriei, au fost sancţionaţi cu câte 500 de lei pentru instigare şi recurgere la acţiuni violente, potrivit Jandarmeriei Bucureşti.

"Cele patru persoane care au fost conduse la secţia de poliţie au fost sancţionate cu câte 500 de lei fiecare pentru instigare şi recurgere la acţiuni violente, în conformitate cu art. 26, lit e din Legea 60/1991", informează sursa citată.

Peste 2.000 de persoane au protestat miercuri seară în Piaţa Victoriei împotriva votului dat de Camera Deputaţilor la modificările aduse Codului penal.


Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 22.50 Doi jandarmi, răniţi de protestatari care au aruncat cu diverse obiecte către ei, în Piaţa Victoriei

Doi jandarmi au fost răniţi miercuri după ce un grup de protestatari a forţat dispozitivul forţelor de ordine şi a aruncat cu diverse obiecte către ei, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

"Ca urmare a incidentelor înregistrate în Piaţa Victoriei, când un grup de protestatari a forţat dispozitivul de jandarmi şi a aruncat cu diverse obiecte către ei, patru persoane au fost conduse la secţia de poliţie în vederea identificării acestora şi luării măsurilor legale. De asemenea, doi jandarmi au fost răniţi în urma incidentelor provocate, având nevoie de îngrijiri medicale. Nu tolerăm acte sau gesturi care pun în pericol siguranţa cetăţenilor şi vom acţiona de fiecare dată pentru combaterea lor. Jandarmii au acţionat cu bună-credinţă tocmai pentru evitarea creării unei stări de pericol şi pentru a opri acţiunile violente care puteau pune în pericol viaţa şi integritatea corporală sau sănătatea persoanelor", relevă sursa citată.

Jandarmeria Capitalei precizează că în legătură cu cei doi jandarmi răniţi se vor face acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj şi vor fi înaintate parchetului competent. De asemenea, se vor face verificări în vederea identificării autorilor.

Totodată, Jandarmeria condamnă actele de violenţă care nu au legătură cu libera exprimare.

UPDATE ORA 20.54 Peste 2.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei împotriva modificărilor aduse Codului penal

Peste 2.000 de persoane s-au adunat miercuri în Piaţa Victoriei pentru a protesta împotriva votului dat de Camera Deputaţilor pe modificările aduse Codului penal.

Manifestanţii au blocat traficul pe arterele principale care duc în Piaţa Victoriei, respectiv bd. Lascăr Catargiu, bd. Aviatorilor şi bd. Kiseleff.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Oamenii scandează împotriva coaliţiei aflate la guvernare, flutură steagul României şi au pancarte pe care scrie "Partidul Salvării Derbedeilor", "Jos labele de pe Codul penal", "PSD - ALDE criminalii democraţiei" şi "Hoţia şi prostia distrug România".

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul privind modificarea Codului penal . S-au înregistrat 167 de voturi "pentru", 97 - ''împotrivă'' şi 19 abţineri. Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

ORA 19:57 Protest în Piaţa Victoriei - circulaţia restricţionată în zonă

Aproximativ 100 de persoane protestează miercuri, în Piaţa Victoriei, împotriva modificărilor aduse în Parlament la Codul penal.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Manifestanţii scandează lozinci precum "PSD - ciuma roşie!", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "Demisia!", "Ruşine să vă fie".

De la un megafon, un protestatar lansează mesaje împotriva actualei puteri.


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Circulaţia a fost restricţionată dinspre bulevardul Kiseleff, pe bretea către bulevardul Nicolae Titulescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?