UPDATE Japonia: Un pensionar s-a aruncat în aer într-un parc, provocând rănirea altor trei persoane

UPDATE Japonia: Un pensionar s-a aruncat în aer într-un parc, provocând rănirea altor trei persoane

Un militar în retragere în vârstă de 72 de ani s-a aruncat în aer duminică într-un parc din orașul japonez Utsunomiya, pierzându-și viața și provocând rănirea altor trei persoane, relatează televiziunea publică NHK, preluată de Reuters.

O a doua explozie a provocat un incendiu într-o parcare din apropierea parcului, în timp ce locuința bărbatului care s-a aruncat în aer a ars și ea într-un incendiu la circa 8 km distanță de parc, menționează sursa citată.

Poliția din orașul situat la circa 100 km nord de Tokyo a anunțat că a descoperit o scrisoare a sinucigașului și investighează cele trei incidente.

Imaginile difuzate de NHK arată două mașini carbonizate, dintre care una îi aparținea pensionarului, la circa 200 de metri de parc, unde avea loc un festival de folk.

Explozia din parc a provocat rănirea a doi bărbați, în vârstă de 58 și respectiv 64 de ani, care sunt tratați pentru răni de șrapnel. Cea de a treia persoană rănită este un adolescent de 14 ani, menționează NHK.

Martorii au declarat pentru postul de televiziune că au auzit o serie de explozii puternice.

Rata sinuciderilor a scăzut în Japonia în ultimii ani, dar aceasta rămâne printre cele mai ridicate din lume, cu circa 30.000 de sinucigași anual. Experții au indicat că stresul financiar de a trăi din pensii mici îi determină pe unii pensionari să-și pună capăt zilelor.

În 2015, un bărbat de 71 de ani și-a dat foc într-un tren rapid, incident în care a murit și o femeie de 52 de ani care călătorea în același vagon.

Un mort și trei răniți în explozii aproape simultane într-un parc din Japonia

O persoană a murit și trei au fost rănite, duminică, în explozii produse în două locații dintr-un parc din Utsunomiya, capitala prefecturii Tochigi, la nord de Tokyo, a anunțat poliția locală, citată de Kyodo.

Persoana care și-a pierdut viața a fost găsită cu arsuri pe corp în Parcul Joshi, după ce poliția a primit un apel telefonic în jurul orei local 11.40 (02.40 GMT) prin care era anunțată că o persoană a fost văzută cuprinsă de flăcări după ce a fost auzit zgomotul unei explozii.

Cele trei persoane rănite se aflau de asemenea în parc, unde este în desfășurare un festival de folk. Unul dintre răniți, un bărbat, ar fi tratat pentru răni provocate de un șrapnel.

Cu puțin timp înainte de incident, mai multe mașini au luat foc într-o parcare din apropiere în jurul orei 11.30, după ce în zonă s-au raportat explozii. Potrivit Kyodo, nimeni nu a fost rănit în exploziile din parcare. În imaginile difuzate de televiziunea publică pot fi văzute două mașini arse la circa 200 de metri de parc și o bancă distrusă la marginea parcului.

Ambele incidente s-au produs într-o zonă centrală, unde se situează clădirile municipalității. Parcul este situat la o distanță de circa 500 de metri de o stație de metrou. Conform NHK, citată de Reuters, poliția investighează dacă există legături între cele două incidente.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 S-a întâmplat în Germania!