UPDATE MAE: Aproximativ 40 de români au cerut sprijin consular după atentatul de la Istanbul

UPDATE MAE: Aproximativ 40 de români au cerut sprijin consular după atentatul de la Istanbul

Consulatul General al României la Istanbul asigură asistența consulară pentru aproximativ 40 de cetățeni români, care au solicitat sprijin după atentatul de la aeroportul Ataturk, fiindu-le facilitată cazarea la hotelurile din apropiere, informează, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

* LIVE UPDATE Atentat la Istanbul: Primele indicii — gruparea Stat Islamic, autor probabil; 36 de morți și numeroși răniți

Potrivit sursei citate, pe tot parcursul nopții, echipele consulare s-au deplasat la spitalele din localitate pentru a verifica dacă printre victime se află și cetățeni români.

"Cetățenii români aflați în atenția Consulatului nu sunt răniți, cu excepția unei persoane care a precizat că prezintă echimoze la nivelul membrelor inferioare, survenite în urma aglomerației provocate de panică. Viața persoanei nu este pusă în pericol, fiind evacuată și cazată la hotel la puțin timp după producerea exploziilor. (...) Familiile din România a peste 20 de cetățeni români aflați în aeroport în momentul deflagrațiilor au fost contactate de Consulatul General al României la Istanbul", precizează MAE.

Sunt continuate demersurile pe lângă autoritățile turce pentru a verifica existența vreunui cetățean român decedat sau rănit, fiind menținută legătura cu românii cazați la Istanbul sau aflați în zona liberă a aeroportului.

"Se depun eforturi pentru identificarea unor soluții cât mai rapide pentru repatrierea cetățenilor români ale căror zboruri au fost anulate. Situația este monitorizată permanent de către Centrala Ministerului Afacerilor Externe, o echipă consulară din cadrul MAE fiind pregătită, în caz de necesitate, să se deplaseze la Istanbul pentru extinderea demersurilor de acordare a asistenței consulare cetățenilor români", arată MAE.

Cetățenii români precum și rudele acestora au la dispoziție contactele telefonice ale Consulatului General la Istanbul +90 2123583541, +90 2123580516, +90 2123583537, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center 24/24, precum și telefonul mobil de urgență al oficiului consular român de la Istanbul + 90 5335420695. Pe parcursul nopții precedente, Call Center-ul MAE a preluat 10 apeluri telefonice din partea cetățenilor aflați în aeroportul din Istanbul, asigurându-le asistența necesară.

Într-o postare pe Facebook, MAE menționează că zborurile internaționale au fost reluate la Aeroportul Ataturk din Istanbul, însă sunt în continuare mari întârzieri.

"Măsurile de securitate aeroportuară sunt sporite; în acest context, recomandăm cetățenilor români să aloce un timp mai mare îndeplinirii formalităților aeroportuare. Compania aeriana Turkish Airlines a pus la dispoziție informații referitoare la preschimbarea biletelor de zbor și referitoare la cursele anulate, la următoarele linkuri: goo.gl/wOaJKV; goo.gl/T6Yxce. Mai multe informații referitoare la demersurile MAE în sprijinul cetățenilor români sunt disponibile aici: www.mae.ro/node/37625", informează MAE.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile