UPDATE Malta: Victimele accidentului aviatic nu sunt funcționari ai Frontex (oficiali)

UPDATE Malta: Victimele accidentului aviatic nu sunt funcționari ai Frontex (oficiali)

Niciun funcționar al agenției europene de control al frontierelor Frontex nu se afla la bordul avionului de mici dimensiuni care s-a prăbușit luni dimineață în Malta, a anunțat Frontex, citată de Reuters.

Sursa foto: Graham Waterfield / Facebook

Responsabili aeroportuari au afirmat inițial că avionul transporta oficiali ai Frontex. Agenția a emis ulterior un comunicat în care preciza că nu a desfășurat avionul respectiv.

Cotidianul The Times of Malta informase că aparatul ar fi fost închiriat din Luxemburg pentru a fi utilizat de oficiali ai Frontex, însă oficialii agenției au dezmințit informațiile.

"Avionul care s-a prăbușit în Malta nu a fost desfășurat de Frontex", a declarat purtătorul de cuvânt Krzysztof Borowski

Accidentul aviatic a avut loc în jurul orei locale 05.30 GMT, în timp ce aparatul se îndrepta spre Misrata, în Libia, au declarat surse aeroportuare pentru Reuters.

Imagini transmise la televiziune au arătat epava avionului în flăcări în apropierea pistei și un fum negru și gros ridicându-se spre cer.

Toate aterizările și decolările de pe aeroportul internațional din Malta au fost suspendate, potrivit The Times of Malta.

Avionul, un turbopropulsor Metroliner cu două motoare, poate transporta în jur de 10 persoane.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”