UPDATE Marian Neacșu, în fața DNA, pentru a-l susține pe Dragnea: Nu e niciun fel de presiune

UPDATE Marian Neacșu, în fața DNA, pentru a-l susține pe Dragnea: Nu e niciun fel de presiune

Mai mulți membri ai PSD, printre care și secretarul general Marian Neacșu, au venit luni dimineață în fața sediului DNA pentru a-și arăta susținerea față de președintele PSD, Liviu Dragnea, chemat la audieri de procurori, Neacșu afirmând că demersul lor nu este o formă de presiune.

Neacșu a declarat că i se pare "corect" ca în momentul în care un coleg de partid trece printr-un "moment greu" să fie sprijinit și să i se transmită astfel un mesaj de susținere.

"Nu mi se pare că este în impas (Liviu Dragnea, n.r.), dar mi se pare corect ca în momentul în care un bun coleg de-al nostru — și nu este vorba de orice coleg, ci de președintele partidului — trece printr-un moment greu, pentru că o chemare la o instituție a statului de factura asta nu este un moment ușor pentru nimeni, mi s-a părut normal să venim să-i acordăm mesaj de susținere", a spus Neacșu.

În opinia, Liviu Dragnea nu ar avea motive de îngrijorare să se întâlnească cu procurorii DNA, menționând totodată că liderul PSD nu are cunoștință despre acțiunea de susținere a sa.

"Mi-e greu să mă pronunț, eu aș spera că nu are motive de îngrijorare. (...) Nu știu ce calitate are, probabil că și domnia sa va afla în ce calitate este chemat aici. (...) Ne-am întâlnit ieri la manifestarea tineretului social-democrat și acolo am decis ca astăzi să fim prezenți alături de președintele nostru", a precizat Neacșu.

Întrebat despre cum crede că acțiunea membrilor PSD va fi privită în exteriorul țării, Marian Neacșu a răspuns că manifestarea nu poate fi catalogată ca o formă de presiune.

"Care este problema la Comisia Europeană, la Bruxelles? Faptul că noi am venit să susținem președintele nostru, care în momentul acesta va veni să se prezinte în fața unui organ de cercetare, nu văd nimic anormal în lucrul asta. Nu e niciun fel de presiune, noi vom avea o manifestare cât se poate de liniștită și de pașnică", a explicat Neacșu.
La DNA au mai venit vicepremierul Paul Stănescu, deputații Claudiu Manda și Andreea Cosma.

Potrivit unor surse judiciare, liderul PSD a fost citat în dosarul privind compania Tel Drum.

AGERPRES/(autor: Sorin Blada, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)

Citiți și:

Liviu Dragnea, la DNA

Claudiu Manda: Am venit să-l susțin pe Liviu Dragnea, nu să creăm presiune

Omul de afaceri Marian Fișcuci, la DNA

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie