UPDATE Marian Petrache, ales președinte al Consiliului Județean Ilfov

UPDATE Marian Petrache, ales președinte al Consiliului Județean Ilfov

Marian Petrache a fost ales joi președinte al Consiliului Județean Ilfov, în urma votului consilierilor județeni.

Marian Petrache (PNL) a obținut 18 voturi pentru, iar contracandidatul său la această funcție — Nicolae Nasta (ALDE) — 15.

În cadrul aceleiași ședințe au fost aleși ca vicepreședinți ai CJ Ilfov — Rizia Tudorache (PMP) și Petre Popeangă (PMP).

"A fost un scor relativ strâns și probabil că s-a urmărit un blocaj pe procedură, în încercarea de a fi balotaj", a declarat Marian Petrache.

El a spus că va continua lucrările începute.

"Urmează continuarea lucrărilor pe care le-am început, adică avem două drumuri județene urgent de făcut, pe bani europeni, avem laserul de la Măgurele, avem intermodalul de la Moara Vlăsiei, (...) avem de finalizat procesul de la Spitalul Județean Ilfov. După părerea mea, va fi cel mai greu mandat al CJ Ilfov", a precizat Petrache.

Întrebat de ce și-a dorit șefia CJ Ilfov, el a spus că ar fi regretat să nu continue ceea ce a început.

"Știu ce am făcut patru ani, (...) mi-ar fi părut rău să nu continui ceea ce am început. (...) Prioritatea va fi Spitalul Județean, pentru că am terminat în decembrie o finanțare pe fonduri europene de aproape 15 milioane de euro și mai trebuie să continuăm noi cu fonduri proprii pentru a-l aduce la cele mai înalte standarde. Prioritate pentru mine înseamnă să finalizăm, acolo unde nu am finalizat, grădinițele cu program prelungit. (...) Aștept deschidere din partea doamnei Firea (primarul general al Capitalei — n.r.) pentru a introduce RATB în județul Ilfov", a afirmat Marian Petrache.

Tot în ședința de joi au fost validați cei 33 de consilieri județeni (16 de la PNL, 12 de la PSD, 3 de la ALDE și 2 de la PMP).

"S-a încercat, pe procedură, o blocare a votului, astfel încât majoritatea creată în urma protocolului dintre PNL și PMP să nu iasă. (...) S-a încercat scoaterea de la vot a unor colegi de-ai noștri, care erau pe lista suplimentară. Mai exact și de la noi și de la PMP au fost doi colegi care și-au declinat, au renunțat la mandatul de consilier județean. Până la validarea celor care i-au înlocuit s-a încercat o blocare a votului, astfel încât să nu se facă o majoritate. (...) Până la urmă s-a ajuns la un consens, s-a respectat legea și s-a făcut majoritatea", a explicat Petrache.

AGERPRES/(A — autor: Iulia Carciog, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență