UPDATE Ministrul Carmen Dan: Consilierii mei au ales să renunțe la indemnizații

UPDATE Ministrul Carmen Dan: Consilierii mei au ales să renunțe la indemnizații

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marți seară, într-o emisiune la România TV, că cei cinci consilieri ai săi au anunțat că renunță la indemnizația pe care o primesc pentru că lucrează la cabinetul de demnitar.

Carmen Dan a spus că ei au luat această decizie pentru că "situația lor a fost intens mediatizată și imaginea Ministerului Afacerilor Interne este afectată".

"Plecăm de la adevărul că a cumula pensia și salariul nu este o ilegalitate. Acest lucru l-au acceptat toți. Discuția a fost îndreptată spre cât de moral este să beneficiezi de acest cumul. (...) Vreau să vă spun că toți cei cinci consilieri ai mei, care sunt în situația de a cumula pensia cu salariul, mi-au spus că situația poate fi remediată într-un singur fel. Mi-au spus că expunerea aceasta publică a situației lor, deși nu s-a nominalizat și nu s-a vorbit decât la modul general despre acest lucru, afectează imaginea Ministerului și îl vulnerabilizează. Prin urmare, au decis să solicite aprobarea mea de a ieși din această situație. Cum nu există posibilitatea să renunți la pensie, au ales să renunțe la indemnizație. Au ales să plece din aceste poziții și în același timp s-au oferit să rămână lângă mine și să facă activitatea fără să fie remunerați", a afirmat Carmen Dan.

Ea a precizat că toți consilierii săi sunt oameni cu experiență, care au "activitate recunoscută în spate" și care au muncit în minister peste 20 de ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...