UPDATE: Negocierile dintre Canada și regiunea belgiană Valonia privind tratatul CETA au eșuat

UPDATE: Negocierile dintre Canada și regiunea belgiană Valonia privind tratatul CETA au eșuat

Uniunea Europeană nu este pregătită să încheie un tratat de liber schimb cu Canada, a afirmat ministrul canadian al comerțului Chrystia Freeland, la ieșirea de la negocierile cu guvernul regiunii belgiene Valonia, informează Reuters.

"Este evident pentru mine și pentru partea canadiană că UE nu este în acest moment capabilă de un acord internațional nici măcar cu o țară care are valori atât de europene precum Canada", a a afirmat Freeland, vizibil afectată de rezultatul negocierilor.

După ce România și Bulgaria și-au ridicat obiecțiile cu privire la acest tratat, în urma acordului la care au ajuns cu Canada în chestiunea liberalizării regimului de vize, toate guvernele blocului comunitar și-au dat consimțământul pentru încheierea acestui tratat, cu excepția celui belgian, care pentru acest lucru are nevoie de acordul tuturor celor cinci provincii federale.

Șeful guvernului valon, Paul Magnette, a estimat vineri la prânz drept 'insuficiente' rezultatele negocierilor din ultimele ore cu Uniunea Europeană și Canada cu privire la tratatul de comerț liber (CETA).

'S-a avansat semnificativ, în special în dosarul agricol. În schimb, rămân dificultăți pentru noi, mai ales în privința arbitrajului' și, în pofida progreselor asupra acestui punct, acestea 'mi se par încă insuficiente', a spus Magnette în fața parlamentului regional valon, la Namur (sudul Belgiei).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”

5 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?