Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

UPDATE Nou șef la Administrația Națională a Penitenciarelor de la 1 august

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a anunțat vineri că, de la 1 august, îl va numi pe Marius Vulpe în funcția de director general interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Decizia a fost luată după ce actualul director al ANP, Cătălin Bejan, se va pensiona începând cu data de 1 august.

Marius Vulpe este în prezent directorul Penitenciarului Iași.

"Marius Vulpe este șeful Penitenciarului Iași din anul 2006. A ajuns director de penitenciar în urma unui concurs și specific acest lucru, în condițiile în care suntem în situația în care nu puțini care conduc penitenciare sunt numiți cu caracter temporar. Domnia sa este director de 10 ani la un penitenciar greu, penitenciar care are toate cele patru regimuri de detenție: deschis, semideschis, închis și de maximă siguranță. Îl cunosc pe domnul Vulpe din vizitele pe care le-am făcut în penitenciare de când mi-am preluat mandatul și cred că experiența managerială pe care o are și siguranța pe post îl va ajuta să fie un bun manager al ANP", a declarat Raluca Prună.

Ea a explicat că, în prezent, Administrația Națională a Penitenciarelor este condusă de un director general și trei directori generali adjuncți, dintre care doi sunt în concediu medical prelungit.

Ministrul Justiției a subliniat că, în aceste condiții, a trebuit să lucreze de fapt doar cu directorul general Cătălin Bejan și directorul adjunct Dan Halchin.

Prună a precizat că Marius Vulpe va avea libertatea să desemneze cu caracter temporar doi directori adjuncți, în locul celor aflați în concediu medical, iar Dan Halchin va rămâne în funcție.

"Am mai decis un lucru în afară de conducerea formală a ANP — să constitui un grup, un 'task-force', din maxim cinci directori de penitenciare, care au rezultate statistice măsurabile și constatabile, cum ar fi accesul la muncă. Acest grup va conlucra cu conducerea formală a ANP și am cerut conducerii ANP să îmi raporteze nemijlocit, de la 1 august, despre toate progresele pe care acest grup le face. Intenția mea este ca, înainte de a propune un pachet de măsuri legislative pentru sesiunea parlamentară de toamnă, să pot fi în măsură, împreună cu conducerea ANP, să luăm un set de măsuri administrative care să genereze un efect imediat în viața de zi cu zi a persoanelor aflate în detenție. Nu este nevoie de măsuri legislative pentru a umbla la norma de hrană a deținutului, pentru a-i asigura un acces la bunuri de consum: pâine, apă, pastă de dinți, săpun", a mai spus Raluca Prună.

Ministrul Justiției a reamintit că, săptămâna viitoare, va fi lansată o dezbatere publică, "în vederea determinării soluțiilor potențial legislative și nelegislative". "Evident, în măsura în care va fi vorba de modificări legislative, îmi repet determinarea de a conlucra cu Parlamentul și convingerea că Parlamentul înțelege gravitatea situației și va adopta cu celeritate măsurile legislative care sunt necesare în cursul sesiunii din toamnă", a subliniat Raluca Prună.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa e!

2 Ce legătură are scandalul uriaș de la CCR pe codurile penale cu ieșirea PSD de la guvernare

3 CULISELE surprinzătoarei numiri a lui Geoană ca numărul 2 din NATO

4 Te cutremuri când citești așa ceva! SS poate face asta oricui! Ăsta este procuror general într-o țară UE?

5 DEMENȚĂ O deputată PSD vrea să repună pe tapet legea care obligă copiii să plătească pensie de întreținere păr…

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet