UPDATE Olt: Numărul persoanelor decedate în accidentul rutier de la Pădurea Saru (DN65) a ajuns la cinci

UPDATE Olt: Numărul persoanelor decedate în accidentul rutier de la Pădurea Saru (DN65) a ajuns la cinci

UPDATE ORA 19.14 Numărul persoanelor care au murit în urma accidentului rutier produs luni după-amiaza lângă Pădurea Saru, comuna Bobicești, pe DN65, a ajuns la cinci, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Olt, Alexandra Dicu.

Aceasta a precizat că două dintre victimele decedate sunt copii — o fată și un băiat, iar trei sunt adulți. O altă persoană a fost rănită ușor.

Accidentul a avut loc după ce anvelopa unui TIR a explodat, iar șoferul autotrenului a pierdut controlul autovehiculului și a intrat pe contrasens, lovind două automobile. Într-unul dintre automobilele lovite de tir se aflau patru persoane din Craiova, toate din aceeași familie, respectiv o femeie în vârstă de 32 de ani, care se afla la volanul mașinii, un bărbat de 38 de ani și doi copii, unul de trei și altul de șapte ani. Toate cele patru persoane au murit. O a doua mașină care a fost lovită de TIR este un automobil marca Seat, condusă de un bărbat de 62 de ani, din Craiova. Și acest bărbat a murit, după ce a fost transportat la spital inconștient, în comă profundă și cu traumatism cranian sever.

"Din primele cercetări, un bărbat de 30 de ani, din județul Dâmbovița, în timp ce conducea autotrenul pe drumul E 574, la kilometrul 33, din direcția Slatina-Craiova, din cauza exploziei unei anvelope a pierdut controlul direcției de mers și a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu două autoturisme care circulau din sens opus. În urma accidentului au decedat cinci persoane, doi copii și trei adulți. O persoană, conducătorul autotrenului, a fost transportat la spital cu leziuni ușoare", a declarat Alexandra Dicu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Olt, medicul Marian Furtună, copii au fost găsiți în stop cardio-respirator de echipajele de intervenție și au fost transportați la spital, însă eforturile cadrelor medicale au rămas fără rezultate, copii fiind declarați decedați la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina.

În cauză se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă.
ORA 15.49 Olt: Accident mortal pe DN 65, la Pădurea Saru; a fost activat planul roșu de intervenție

O persoană a murit și alte patru, între care și doi copii, au fost grav rănite în urma unui accident rutier produs luni, în jurul orei 14,50, pe DN65, la Pădurea Saru, autoritățile activând Planul Roșu de intervenție, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu.

În accidentul rutier au fost implicate două automobile și un autotren.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu, traficul rutier pe DN65, în zona Pădurii Saru, se desfășoară pe un singur sens, dar urmează a fi blocat complet în vederea efectuării cercetărilor criminalistice.

În acest accident a murit o femeie, iar doi copii, cu vârste de aproximativ 5-6 ani, sunt grav răniți. Alți doi bărbați sunt de asemenea grav răniți. Pentru scoaterea victimelor din mașini au fost necesară intervenția echipajelor de descarcerare.

"Intervin două echipaje SMURD, un echipaj cu autospecială pentru transport victime multiple, un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu accesorii pentru descarcerare și cinci echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Olt", a mai spus reprezentatul ISU.

Persoanele rănite sunt transportate cu ambulanțele către Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...