UPDATE Oprescu solicită strămutarea procesului său de la Tribunalul București; CAB va analiza cererea pe 28 iunie

UPDATE Oprescu solicită strămutarea procesului său de la Tribunalul București; CAB va analiza cererea pe 28 iunie

UPDATE ORA 12.49 Fostul primar Sorin Oprescu a solicitat miercuri strămutarea procesului său de la Tribunalul București, unde consideră că nu are parte de imparțialitate.

"Doresc să am parte de un proces imparțial. Până acum, ați constatat și dumneavoastră din acțiunile Tribunalului că nu a fost imparțial. Eu nu doresc să mă favorizeze nimeni, dar în același timp doresc să fie un proces imparțial. Pentru lucrul ăsta am făcut cererea", a declarat Sorin Oprescu.

El a explicat că, dacă se analizează parcursul procesului, se va vedea că imparțialitatea a avut de suferit, deoarece nicio excepție nu a fost admisă de judecători.

Cererea de strămutare a procesului se va judeca pe 28 iunie la Curtea de Apel București.

ORA 11.44 Procesul lui Sorin Oprescu începe la Tribunalul București

Procesul fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu începe miercuri, la Tribunalul București.

Inițial, procesul era programat pentru ora 11,00, însă ulterior s-a anunțat că acesta începe la ora 12,30.

Oprescu s-a prezentat, miercuri dimineață, la sediul Tribunalului, însă a plecat după ce a aflat schimbarea orei.

Pe 8 iunie, Sorin Oprescu a declarat că nu va recunoaște niciodată faptele pentru care a fost trimis în judecată de DNA, susținând că aceste acuzații nu sunt adevărate.

Declarația lui Oprescu a fost dată după ce patru persoane inculpate în acest dosar și-au recunoscut vinovăția și au cerut Tribunalului să fie judecate prin procedură simplificată. Este vorba de Corneliu Bogdan Popa și Florin Șupeală, foști directori ai Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești, Romeo Albu și Claudiu Bengalici — administrator al unei societăți comerciale.

În schimb, Sorin Oprescu a exclus să fie judecat prin procedura simplificată, declarând că este nevinovat și dorește să dovedească acest lucru.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale