UPDATE Pakistan: Un avion cu aproape 50 de persoane la bord s-a prăbușit în nordul țării

UPDATE Pakistan: Un avion cu aproape 50 de persoane la bord s-a prăbușit în nordul țării

Un avion al companiei Pakistan International Airlines (PIA), care efectua o cursă pe ruta Chitral-Islamabad având la bord aproape 50 de persoane, s-a prăbușit miercuri într-o regiune muntoasă din nordul Pakistanului, au anunțat poliția și autoritatea aviației civile locale, relatează Reuters și AFP.

Conform companiei PIA, avionul ce efectua zborul PK-661 a pierdut miercuri după-amiază legătura cu controlorii de trafic aerian.

Un responsabil al poliției din provincia Khyber-Pakhtunkhwa, Laiq Shah, a declarat pentru Reuters că avionul s-a prăbușit într-o regiune muntoasă, în apropiere de orașul Havelian.

Avionul transporta 'aproximativ 40 de persoane', a anunțat compania, dar autoritatea aviației civile a anunțat că la bordul aeronavei se aflau 47 de persoane.

Potrivit AFP, care îl citează pe Danyal Gilani, purtător de cuvânt al PIA, la bordul avionului se aflau 37 de pasageri, restul fiind membri ai echipajului. Avionul era un model ATR-42, conform unui comunicat de presă al companiei aeriene PIA.

Posturile de televiziune Geo News și Dawn News TV, care citează surse ale aviației civile, au anunțat că avionul a pierdut legătura cu controlorii de trafic aerian în jurul orei locale 16:30 (11:30 GMT).

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Tudor Martalogu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 Așa o fi?

4 O dare în gât profi...

5 E încercuită / Cum sunt poziţionate efectivele ruseşti la granița Ucrainei