UPDATE Patru civili au fost uciși de un obuz în Ucraina; președintele Poroșenko și-a anulat prezența la Eurovision

UPDATE Patru civili au fost uciși de un obuz în Ucraina; președintele Poroșenko și-a anulat prezența la Eurovision

Patru civili au fost uciși sâmbătă de un obuz în estul Ucrainei, a anunțat șeful administrației loiale Kievului din regiunea Donețk, Pavlo Jebrivski, pe pagina sa de Facebook.

AFP a preluat detalii din sursa respectivă: victimele sunt trei femei și un bărbat, uciși de proiectilul care a căzut în curtea imobilului lor din Avdeevka, iar răspunzătoare de atac sunt "forțele ruse de ocupație", care "au bombardat cartiere rezidențiale".

Avdeevka este un oraș industrial situat la câțiva kilometri la nord de Donețk și în ultimele luni a fost unul din punctele fierbinți ale frontului din estul Ucrainei.

Kievul acuză Moscova că susține militar separatiștii pro-ruși în conflictul soldat, în ultimii trei ani, cu peste 10.000 de morți. Potrivit rapoartelor oficiale, de la începutul lunii mai, au fost uciși 14 civili și soldați ucraineni.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cine era femeia găsită moartă într-un geamantan, în Oradea

2 Nea ăsta e comisarul de poliție Cosmin Popovici, cu apartament în Spania și nenumărate proprietăți în țară / Nu poate justifica 1,3 milioane lei

3 Andrei Caramitru / Ghinea, Barna, Drulă și Moșteanu. Cam ăștia. Plus Cioloș. Trebuie să plece…

4 Posibil război civil în Ucraina și un nou pas al Rusiei spre Gurile Dunării, două dintre consecințele înghețării ostilităților în țara vecină

5 Foarte interesante amănunte...