UPDATE Percheziții DNA la Parchetul de pe lângă Tribunal și la sediul IJP Botoșani

UPDATE Percheziții DNA la Parchetul de pe lângă Tribunal și la sediul IJP Botoșani

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție, de serviciu, contra libertății persoanei, contra înfăptuirii justiției, săvârșite în perioada 2015-2016, se precizează într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit acestuia, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, joi dimineață sunt efectuate percheziții domiciliare în șapte locații situate în municipiul Botoșani, din care patru sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Surse judiciare susțin că perchezițiile au loc în biroul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunal, dar și în trei birouri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Procurorii anticorupție urmează să ridice documente din cele două instituții, dar și mai multe persoane, pentru a fi duse la audieri.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Percheziții DNA la Parchetul Tribunalului Botoșani și birouri din IPJ Botoșani (surse)

Procurorii DNA efectuează joi dimineață percheziții la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani și la mai multe birouri din IPJ Botoșani, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit acestora, în dosar ar fi vizat un magistrat.

AGERPRES/ (AS-autori: Cristian Lupașcu, Mădălina Cochinescu, editori: Diana Dumitru, Cristina Tatu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...