UPDATE Piedone, la Parchet: Mi-a fost adusă la cunoștință acuzația de conflict de interese și am dat o declarație

UPDATE Piedone, la Parchet: Mi-a fost adusă la cunoștință acuzația de conflict de interese și am dat o declarație

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, a afirmat, joi, la ieșirea de la Parchetul General, că procurorii i-au adus la cunoștință acuzația de conflict de interese, el precizând că a dat și o declarație.

''Mi-a fost adusă la cunoștință acuzația de conflict de interese și am dat o declarație. Urmează ca instanța să se pronunțe la final'', a spus fostul edil.

Cristian Popescu Piedone s-a prezentat joi la Parchetul General pentru a fi audiat de procurori în dosarul referitor la sesizarea ANI privind conflictul de interese.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei a infracțiunii de conflict de interese, existând indicii că acesta ar fi semnat acorduri și autorizații de funcționare pentru societăți administrate de copiii săi.

Potrivit ANI, în perioada 2013 — 2015, Piedone a semnat, în calitate de primar, șase acorduri de funcționare și două autorizații de funcționare pentru "God Trust Enterprises'' SRL, "Sport Team Kart'' SRL și "Chocoland'' SRL, ca urmare a cererilor formulate și semnate olograf de către copiii acestuia, asociați și administratori ai societăților comerciale.

"Mai mult decât atât, începând cu anul 2013, SC Sport Team Kart SRL, societate administrată de fiul persoanei evaluate, a încheiat patru contracte cu Administrația Domeniului Public Sector 4, instituție subordonată Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafețe de 400 mp, însă, în urma măsurătorilor efectuate, a rezultat că aceasta ocupă suprafața de 2.234 mp", mai arată ANI.

UPDATE Cristian Popescu Piedone, audiat la Parchetul General în dosarul privind conflictul de interese

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, s-a prezentat joi la Parchetul General pentru a fi audiat de procurori în dosarul referitor la sesizarea ANI privind conflictul de interese.

La intrarea în sediul instituției, Piedone a susținut că firma fiului său nu a desfășurat afaceri cu statul.

"Societatea băiatului meu nu a avut niciodată afaceri cu statul, nu a vândut și nu a încasat niciun leu de la stat", a spus Cristian Popescu Piedone.

Întrebat în legătură cu acuzația privind contractul de închiriere al fiului său cu șapte bani pe metru pătrat, el a spus că este hotărârea Consiliului Local de închiriere a domeniului public.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina